18 de gener del 2012

L’activitat de la policia local de Tortosa creix un 86% en quatre anys


La policia local de Tortosa ha incrementat un 20% el nombre d’actuacions durant l'any 2011. De fet, el percentatge creix fins al 86% si es comparen amb les dades de fa quatre anys. La plantilla s’ha mantingut en 61 efectius, però la policia local atribueix aquest increment en el nombre de serveis a l'aposta per una reorganització interna del cos, iniciada el 2008 tot prioritzant la policia de proximitat i una major presència d'agents patrullant al carrer. En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha aprofitat la presentació de la memòria anual de la Policia Local per assenyalar que la crisi no ha fet possible l’increment de la plantilla que haurien volgut aplicar. En qualsevol cas, tres de cada deu denúncies que es posen a Tortosa es fan des de la policia local, tot i que aquest cos només és col·laborador dels Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat ciutadana. De fet, Bel ha insistit en què en aquests moments de crisi econòmica cal aprofundir en la cooperació amb altres forces de seguretat, per ser més efectius.

Per la seua banda, l’inspector en cap de la policia local de Tortosa, Jesús Fernández, ha explicat que durant el 2011 es van comptabilitzar un total de 19.450 actuacions, després de rebre entre 30.000 i 40.000 trucades o avisos per part dels ciutadans. D’aquestes, un 39% va correspondre a tasques de policia administrativa; un 28% van ser actuacions de la policia de trànsit; un 27%, de policia de seguretat, i un 6 sis per cent, per temes de policia assistencial. En aquest sentit, durant el 2011 es van incrementar un 16,6% el nombre d’actes instruïdes arran de la infracció de l’ordenança de civisme. En canvi, en l’àmbit del trànsit, les sancions per infracció de l’ordenança municipal de circulació van disminuir un 6,20% en relació a l’any anterior. Mentrestant, les denúncies en zona blava van créixer un 17%.

L’inspector en cap de la policia local ha destacat que l’Ajuntament és molt més efectiu a l’hora de cobrar les sancions, ja que s’ha notat la millora del sistema de recaptació de BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona. A banda, les multes del Servei Català de Trànsit fetes per la policia local van sumar 416, un 60% més que l'any anterior. En canvi, el 2011 va haver-hi una reducció del 6% en els serveis de retirada de vehicles amb grua, amb un total de 1.825 vehicles retirats. D’aquests vehicles retirats, 210 vehicles han estat desballestats, el que suposa un increment del 20%. Quant a accidents, el 2011 n'hi va haver 533, amb 12 ferits i 2 morts. En l'apartat de policia de seguretat, la policia local de Tortosa va fer 5.280 intervencions, entre les quals hi ha 900 atestats –amb un increment del 4,5 per cent- i 177 detinguts, el que ha representat una pujada del 88%.

Finalment, les conductes més sancionades per infringir l'ordenança de civisme són 200 per consum i tinença de drogues (el que suposa un increment del 86%); 179 per sorolls; 118 per consumir alcohol provocant molèsties; 87 per contaminació visual; 74 per embrutar la via pública, i 53 per fer les necessitats fisiològiques al carrer.

23 comentaris:

  1. I ara dic jo, si una persona te incontinència i no te cap bar a prop, que fa, es pixa damunt i a sobre el multen?
    ;-)

    ResponElimina
  2. Molts de numeros que no tinc temps de llegir, pero a nivell personal a les entrades i sortides del cole del Temple continuo veient cotxes dia si dia tambe damunt de les voreres, en doble fila, als llocs pels menysvalids, fins i tot als passos de vianants ! Diuen que cal ser flexibles perque "només som 5 minuts", pero precisament son aquelles hores i aquells "5 minuts" quan cal ser mes vigilants ja que un munt de petits intenten creuar el carrerr, o simpleement caminar per les voreres i no poden. Fatal!

    ResponElimina
  3. Si, Brian te rao, pero prop don diu ell, hi ha un forn de pa que cotxes mal aparcats es tot lo día, suposo que depen de on s'ha de fer la vista grossa. Menos mal que al voltan hi han mes de 200 plases per aparca.

    ResponElimina
  4. Pos, si, al forn de pa que dius, (si es el mateix que penso), sempre hi ha cotxes damunt del pas de vianants també! Clar, "només son 5 minuts"!!
    De 5 minuts en 5 minuts, no podem creuar els carrers amb seguretat (si es pot considerar segur usar aquests passos - que ja es un altre tema .....!)

    ResponElimina
  5. Més curro i menys sou...ostres, tú, que bé! Visca les retallades i com es deia a Polònia Visc a Catalunya, ara transformat en Visc a Mas!

    ResponElimina
  6. I la pregunta és: i els senyors de l'ajuntament (polítics, vull dir), també els hi fan pagar multes per estar-se més del temps que toca aparcats fora del lloc on toca, aparcar en doble fila, etcètera, o tenen tracte de preferència en relació a la resta dels pobres i desgraciats gent del carrer que no som manaires sino manats?

    ResponElimina
  7. Si és lo quet penses, et diré més, la sera del carrer mossèn manya ja comença a afonarse per varios puestos, quan jo en tota la vida no he vist mai que passés cap atra vegada.

    ResponElimina
  8. Cristòfol, jo crec que hi han zones tabú.

    ResponElimina
  9. Jo no sé que passa amb les multes dels polítics a Tortosa, però a nivell estatal, les multes dels congressistes i senadors que van amb cotxes oficials, les paguem tots, i molt sovint amb recàrrec. I és trist dir això de no ho sé, perquè ja s'ocupen els interessats de no donar dades ni vendre transparència sobre certs temes.

    ResponElimina
  10. ...per tant, si no ho sabem, el més lògic és pensar que les paguem tots. O, al menys, és el que fariem natros, no ?
    Ara, a mi també m'agradaria saber, quants sense ser polítics i sí amics o coneguts de l'alcalde o regidor/a de governació, van a veure si se'ls pot treure una multa. També m'agradaria saber quants ho aconsegueixen.

    ResponElimina
  11. Ignorant, no les hi hauria d'haver! Un polític no és diferent de qualsevol altre persona que va pel carrer, però per desgràcia qui té calers i influència té poder per a saltar-se la llei com vol...i com pot! Si no mira l'Urdangarín, un lladre ric que va robar quant va poder, a veure si el jutgen bé aquests jutges que tenim, i quants calers em va embosssar mentre qui més qui menys està malament o molt malament d'economia domèstica...

    Algú coneix algun polític realment honrat i que no ho sigui només de paraula sino de fets, també i que no s'aprofiti de la seva posició social no ja per a fer calers si no també per a colocar els seus amiguets a llocs de treball que podrien ocupar d'altres millor preparats que ells?

    ResponElimina
  12. No hi ha cap polític amb incontinència que es pixe damunt?
    Sort de les bragues-panyal que son molt usades en el consistori, a càrrec dels pagadors d'imposts.
    Ni parlem de la Urbana.
    Suposeu-ho.

    ResponElimina
  13. Cristòfol, te has pasado 4 o 5 pueblos.

    De políticos como los que citas, hay algunos ( no muchos, todo hay que decirlo ). Y en todos los partidos.

    En Tortosa, en los últimos treinta años, he conocido un par de ellos...

    ResponElimina
  14. molts politics es creuen amb el dret de fer el que vulguen

    ResponElimina
  15. Tots los polítics. Democràcia poca, anar a vota i res més, i encara així se fan trampes, que jo ho se.

    ResponElimina
  16. Xerra, xerra. Com pot ser tant ignorant i que sapigues tant ?

    ResponElimina
  17. Cristòfol, siguis més honest, que sovint ho sembles....tu no coneixes de ningú que tingui amiguets polítics i que estigui sense feina ? Quan parles de polítics parles de ministres, diputats, consellers, alcaldes ? o parles de regidors de " tres al cuarto " ? No es just tirar a tot el que es mou. Es més, si creus tot això que dius, vull pensar que mai has votat, ni votaràs, per exemple. O sí ?

    ResponElimina
  18. Parlo de grans polítics, pesteta, de grans polítics, com Camps o Mas o gent així i consellers i alcaldes diversos que cobren un dinerals immensos i tenen influències per a manar i arribar i fer arribar a algú a allí on sovint no es pot arribar tot sol o sense fer el pilota, que, per desgràcia, és vital ara per a trobar treball.

    Els petits regidors de "tres al quarto" no tenen aquest poder, en absolut!

    Sempre dic el que penso, cosa que pot fer que alguna cosa que digui no agradi a algú que la llegeixi, però ja sé que corro aquest risc a l'hora de donar les meves opinions. No m'agrada fer el pilota, només és això.

    I en això de votar, que vols que et digui. A les campanyes electorals els veus barallnat-se com dimonis i contradient-se contínuament, llençant-se dards els uns als altres sense descans ni pietat. Sembla una guerra, no unes eleccions civilitzades, allò! Ja sé que això forma part de la política, que la política és confrontació d'idees i tot això, que la retòrica és important, però, cal tant de follón, realment? I quan arriben al govern gairebé mai fan el que compleixen, gairebé mai. Dis-me, pesteta, veient això es pot confiar en les polítics? No, no solc votar i mentre els polítics només facin que barallar-se entre ells i mai facin res del que diuen a l'hora de la veritat sense fer propaganda de "Jo sóc sant i l'altre un dimoni" quan tothom sabem que són tots iguals, no ho faré...

    ResponElimina
  19. Todos somos muy ignorantes. Lo que ocurre es que no todos ignoramos las mismas cosas.

    Albert Einstein

    ResponElimina
  20. Només voldria aclarir-te, Cristòfol, que aquesta postura teua, avui més que mai, feina no sé si te'n donarà ( perquè no n'hi ha ni per als pilotes ) però, no cal que pateixis, estàs en l'opinió majoritària. Al menys entre els "comentaristes" de La Marfanta. Ara, jo en conec molts que diuen pestes dels polítics ( d'aquí i d'allà ) i perden el cul quan estan vis à vis, els hi riuen les gràcies i els espolsen la jaqueta tan com poden. Però, con dia carabasso: " cadascú és cadasqual " .
    Per altra banda -ja em perdonaràs- però alguna vegada t'has manifestat que et considerés més aviat d'esquerres i això de "tothom sabem que són tots iguals" és una sentència que em sona massa a posicions, no sé si de dretes però, al menys, sí d'ambients poc amants de la democràcia; vull pensar que no tots el que ho pensen/u ho siguin, però els que ho son, sí.

    ResponElimina
  21. Sóc d'esquerres Pesteta (veig que et recordes dels meus comentaris ja que saps que penso i que he escrit en ells, tens bona mèmoria, felicitats (i no ho dic ni en ironia ni en sarcasme, ho dic sincerament!)), no ho dubtis mai, però mira primer varen sortir els trages de Camps, i és de dretes i ara el Blanco el volen jutjar per un cas de corrupció, i és del PSOE, d'esquerres. Veient això la meva afirmació té tot el sentit del món!

    I sóc partidari de la democràcia, sens dubte i sense fisures. És la democràcia qui em perrmet parlar així de lliurement ja que no hi ha censura, la democràcia és qui em permet votar el dia que vulgui fer-ho i la democràcia és la qui jutja casos de corrupció i castiga els culpables, com ha de ser, entre altres moltíssimes coses, entre le squals està lluitar contra el racisme que, aquests sí que poc democràtics, s'entesten a defensar. I si no mira el Garzón. Quan va voler investigar les víctimes de FRanco usant els drets que li dóna la democràcia per a fer-ho un partit polític d'extrema dreta anomenat Manos Limpias de tendències franquistes el va fer callar i el desautoritzà, no sé en virtut de que, ja que feia una cosa realment bona: retornar la dignitat als morts de les foses comunes de Franco, llençats allí com si fossin gossos. De fet, penso que si hi hagués un dia una dictadura jo no duraia gaire, no em callaria i ben aviat estaria davant un pelotó d'afusellament...

    Sóc demòcrata pesteta, però demòcrata escèptic i desconfiat, només això, i crític quna no m'agrada alguna cosa que veig!

    ResponElimina
  22. Ergo.....això t'ha de portar a NO dir que tots son iguals. O es que els llicenciats en historia, els Jutges, els magistrats, els policies, els periodistes, els paletes, son tots iguals ?
    Això sí, més de quatre diran...I este ? de quin partit cobra o quin lloc de treball d'enxufat té ? Res més lluny de la veritat.

    Comprendràs que, si per a desmuntar una teoria o fonamentar-la, et bases en una cas ( ja se que n'hi han molts més ) de cada un dels partits majoritaris, com a mínim és poc rigorós. Amb això, com pots suposar no estic legitimant res de res. M'hi trobaràs davant de tot a l'hora de condemnar la corrupció i tots els "tejemanejes" que puguin haure.

    I que consti que no et nego que siguis tot el que tu dius que ets. Només dic que aquesta estesa mania/idea de generalitzar-ho tot, qui la sol emprar i difondre son els pocs demòcrates que els interessa desacreditar i desestabilitzar. Res més.

    ResponElimina
  23. I segur que tens raó, Pesteta, però a mi no m'interessa desestabilitzar res sino trobar un equilibri per a tot, tot el contrari d'aquests pocs demòcrates dels qui parles!

    I jo de rigorós en política puc ser-ho poc, no n'entenc ni un borrall!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta