25 de juny del 2012

Lo Roget ja pot navegar en el tram Miravet-Ascó


Les Terres de l'Ebre ja disposen d’un altre llagut turístic en funcionament. Es tracta de Lo Roget, un llagut promocionat per l'Ajuntament d'Ascó i que és germà bessó del llagut Lo Sirgador, el qual va començar a navegar fa dos anys entre la desembocadura de l’Ebre i la població de Miravet. Lo Roget, que navegarà entre Miravet i Ascó, fa 15 metres d'eslora i 4 de màniga. Té una capacitat per una cinquantena de passatgers i ha costat un total de 190.000 euros. Però el seu viatge inaugural, des de les drassanes de Sant Carles de la Ràpita, va tornar a evidenciar els problemes de navegació pel riu Ebre que causen les algues, tot i l’avinguda controlada que es va fer dimecres per netejar el riu de macròfits. De fet, dissabte va tenir problemes per navegar entre Xerta i Móra d’Ebre. L’empresa Riu Natura serà l’encarregada de l’explotació comercial del llagut d’Ascó, per un període de cinc anys. A més, Lo Roget és un vaixell museïtzat, i durant el trajecte els passatgers podran disposar d’àudio-guies en diferents idiomes, com el català, el castellà, l’anglès, l’italià i el rus, amb la història del riu Ebre i la seua rellevància durant segles com a una autèntica autopista comercial i cultural.

L’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, va destacar divendres que el turisme és un dels tres pilars sobre el que cal desenvolupar el municipi, al costat de la indústria nuclear i l’agricultura. També el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, va remarcar que la Ribera d’Ebre és una comarca turística, agrícola i industrial. De fet, Jardí va anunciar que en els propers dies presentaran una campanya de promoció de la Ribera d’Ebre amb el riu com a protagonista i vist des de dins cap a fora, a través de la navegació. Una campanya que s’emetrà a totes les estacions de metro de Barcelona i també a tots les televisions locals del país.

Imatge Ajuntament d'Ascó
Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta