24 de juny del 2012

Rebuda d'Andreu Curto Baiges al casal Panxampla


El Casal Popular Panxampla de Tortosa va ser dissabte al migdia l’escenari de la rebuda a Albert Curto Baiges, el jove tortosí de 22 anys que ha estat tres setmanes en presó preventiva a Barcelona, per la seua presumpta participació en un piquet violent, durant la jornada de la vaga general del 29 de març. Curto va sortir del centre penitenciari Brians I divendres passat a la tarda, i va tenir una primera celebració de rebuda, el mateix divendres al vespre, al casal Can Vies del barri barceloní de Sants, d’on el jove també era membre. I dissabte, de la mateixa manera, el Grup de Suport de les Terres de l'Ebre Andreu Llibertat va organitzar un vermut de rebuda al casal Panxampla.

Per la seua banda, el col·lectiu va valorar molt positivament la posada en llibertat sensen fiança d’Andreu Curto Baiges, que portava en presó preventiva des del passat 30 de maig a Barcelona, i van agrair el suport rebut durant les tres llarges setmanes de presó, amb centenars d'adhesions i mobilitzacions arreu del territori i també del país. Però van afegir-hi que l’alliberament del jove tortosí és també la constatació que el seu empresonament va ser una mesura "absolutament desproporcionada, injusta i injustificada". Per la qual cosa van voler remarcar el caràcter "polític i repressiu de la mesura". Finalment, el col·lectiu va remarcar que "la lluita contra les retallades i la repressió continua". I és que per al proper 29 de juny han organitzat un concert solidari al pàrquing de l’auditori de Tortosa. Diversos solistes i grups com ara Montse Castellà, Riu en So, La Jota a la Plaça, Mamajuana y las Arepas Latinas, Los Maleantes, Memest, Metabolé i Tanifot, entre d'altres actuaran per recaptar fons per costejar la defensa judicial d'Andreu Curto Baiges.

Imatge Joan Panisello

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta