4 de juliol del 2012

Bernat Pellisa: 'No volem declarar la república independent de Rasquera'



L'alcalde de Rasquera veu raonables els arguments amb què un jutjat de Tarragona ha paralitzat de manera cautelar el projecte de la plantacio de marihuana que promou aquest ajuntament de la Ribera d’Ebre al costat de l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum. Amb tot, Bernat Pellisa ha afirmat que està convençut que els tribunals acabaran avalant la legalitat del projecte. Per tant, Pellisa ha rebre la notícia sense sorpresa aparent, i aquest dijous a la tarda es reunirà amb l’equip d'advocats de l'entitat cannàbica per analitzar la resolució judicial i estudiar la possible presentacio d'un recurs d’alçada. L’Ajuntament de Rasquera té menys de 15 dies per a fer-ho.

Més i tot, l'alcalde considera "raonable" els arguments de la jutgessa quan considera la possible "invasió" de competències de l'Estat i la prevalença dels seus interessos, en referència a les seues competències exclusives en matèria de salut pública i seguretat ciutadana, per estimar la suspensió. "Potser és que no ens hem explicat bé o no hi ha hagut voluntat de les administracions d'escoltar-nos. Volem explicar que no volem declarar la república independent de Rasquera, volem treballar de la mà de les diferents administracions. Ho explicarem i ho reconduirem", sosté l'alcalde en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Per al consistori, a la pràctica, aquesta suspensió cautelar no suposa cap canvi de fet en la situació actual del projecte. "Les mesures cautelars que ens demanen ja les havíem aplicat per part de l'Ajuntament paralitzant el projecte i esperant la resolució", ha apuntat l'alcalde, que assegura haver rebut la notícia sense cap efecte de "sorpresa". "Si les haguessin desestimat, el projecte hauria tirat endavant i s'haguessin començat a construir hivernacles i preparar-ho tot per començar a plantar", ha apuntat. El fet que la resolució reconegui la possibilitat d'haver d'indemnitzar el lucre cessant, en el cas que la sentència final doni la raó als promotors del projecte, ha estat interpretat com una petita victòria.

Malgrat tot, Pellisa i els seus socis asseguren ser conscients de la dificultat que planteja la via judicial, tot i recordar que "encara no hi ha una sentència que digui que és inviable". "Estem vius i continuem defensant la seva viabilitat. Fa molts mesos que ens posen pals a les rodes. Sabíem que no seria fàcil però seguirem defensant-nos", ha declarat l'alcalde. "Si tinguéssim por ja l'hauríem tirar enrere i una de les màximes que hem tingut és que la por és el principal enemic de la llibertat. Hem de fer les coses com fins ara, amb seguretat i rigor, defensant un projecte viable jurídicament i continuarem en aquesta línia. Entenem que no hem comès cap delicte i esperem que la justícia faci la seva feina", ha resumit.

Al marge de l'atenció mediàtica internacional que l'anunci de la plantació va suposar per al projecte de Rasquera, l'alcalde ha recordat que, a banda de l'ABCDA, diverses associacions catalanes i de l'Estat han mostrat la seua predisposició a continuar col·laborant per materialitzar la iniciativa al mateix temps que promocionar els productes locals en el marc del pla anticrisi.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta