2 de juliol del 2012

El tortosí Roberto Olivan guanya el Premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals

El director i fundador de l'Espai de Creació Enclave a Deltebre, el ballarí tortosí Roberto Olivan, ha guanyat aquest dilluns el Premi FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals, que es lliura als projectes que es distingeixen per la seua innovació i la seua mirada diferent sobre el món de l'espectacle. El jurat s'ha decantat per Olivan per la seua tasca com a director i fundador d'un centre de formació i creació de dansa que culmina el treball que el coreògraf tortosí -de formació belga- havia iniciat fa anys i també per unes singulars creacions coreogràfiques. Precisament, avui començava a l'antiga discoteca Mina de Deltebre una nova edició del Deltebre Dansa, festival internacional organitzat per Roberto Olivan.

Paral·lelament, el Premi FAD d'Honor ha recaigut en l'actriu Concha Velasco, "una de les grans dames de l'escena teatral que ha sabut evolucionar des del cinema i el teatre dels anys 60 i 70 fins a l'actualitat". La Fàbrica Mortiz de Barcelona ha acollit aquest dilluns a la nit l'acte de lliurament dels premis Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals, que premia les propostes més originals i les trajectòries d'aquells creadors l'obra dels quals suposa un punt d'inflexió. Uns premis que en si mateix són un homenatge a Sebastià Gasch (1897-1980), periodista, escriptor i crític d'art d'avantguarda de les arts de l'espectacle, polifacètic, obert a tota renovació artística, que sempre va apostar per tot allò que fos nou en el camp de l'art, el cinema, el circ, el ball i les arts parateatrals. El Premi FAD Sebastià Gasch ha estat per a Roberto Olivan, el Premi d'Honor per a Concha Velasco, dos Aplaudiments s'han atorgat a Miguel Noguera i Pedro Moreno i l'Aplaudiment a la creació emergent ha estat per a l''1, 2, 3 del pallasso', Festival del Circ de Tiana.

Via ACN

2 comentaris:

  1. felicitats , Roberto!
    quina llàstima que Tortosa va perdre en el seu moment l'oportunitat de donar continuïtat al fstival de dansa internacional. una oportunitat que molt bé va saber aprofitar deltebre.
    i parlàvem de tortosa capital? quina capital?

    ResponElimina
  2. És que esta gent per Tortosa fotien molt mala pinta, tu. Amunt i avall del pavelló. Potser va ser una de les primeres decisions de l'era Bel, i el Sr. Caballol a Cultura. Fantàstic.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta