3 de juliol del 2012

La cooperativa de l'Aldea, abocada a la liquidació

CiU de Tortosa impedeix l'aprovació de la moció d'ERC que reclama un fons de rescat per als afectats ·

La cooperativa agrícola de l'Aldea es troba més a prop de la liquidació. Ahir al vespre, cinc dels nou membres de l'equip d'impositors afectats per la fallida, i que setmanes enrere havien manifestat la intenció de constituir la nova junta rectora de l'entitat, van anunciar la seua renúncia a liderar el procés per recuperar els estalvis bloquejats. També el portaveu del col·lectiu d’afectats, Jordi Gas, que havia de convertir-se en el nou president de la cooperativa. De fet, el mateix Gas va argumentar que no poden assumir aquesta responsabilitat amb els comptes del passat 2011 encara pendents d'aprovar, i amb l’auditoria també pendent de presentar-se i d'aprovar-se. Però, sobretot, Gas va retraure al govern de Catalunya la falta d'ajut econòmic per reprendre l'activitat de la cooperativa. Un suport econòmic que, segons va recordar el portaveu dels afectats, sí que han tingut altres societats privades com ara les estacions d'esquí del Pirineu o grups de comunicació com el grup Godó.

Per la seua banda, el ple de l’Ajuntament de Tortosa va rebutjar ahir al vespre, amb els vots del grup municipal de CiU, la moció d’Esquerra que reclamava la creació d’un fons de rescat per als afectats de la cooperativa agrícola de l’Aldea. Una moció que CiU sí que va votar a favor en el cas de l'Ajuntament de l'Aldea. ERC va rebutjar aquest canvi de criteri, i va recordar que hi ha veïns de Tortosa que també s'han vist afectats per la fallida de la secció de crèdit. A més, va remarcar que és amb aquest tipus de mocions que Tortosa pot demostrar la seua capitalitat i solidaritat amb la resta de poblacions del territori.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Quines incongruències, a l'Aldea si a Tortosa No, això és el mateix que CiU fa a Madrid que opina diferent que a Catalunya. A Catalunya fa veure que defensa els interesos dels Catalans i a Madrid recolça els interesos d'Espanya recolzant el pagament de fons públics d'autopistes d'Espanya per a ser gratuites i a Catalunya anem pagant el poble. Amagant el cas Millet perquè si tirés de la beta, sortirien escaldats i en pudor. Això és la hipocresia de CiU

    ResponElimina
  2. Lo model d'eleccions hauria de ser d'un altra manera. Lo 80% de la població no vol a CIU (uns perquè voten a uns altres i altres perquè no voten, ja que no creuen en cap polític), però allí estan, dictant com Paco.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta