2 de juliol del 2012

La XVII Festa del Renaixement costarà 180.000 euros i cada programa de mà valdrà un euro i mig

Una seixantena d'espectacles, onze tabernes i cinc campaments configuren el programa de la XVII Festa del Renaixement de Tortosa. L'edició d'enguany, que se celebrarà del 19 al 22 de juliol, comptarà amb el pressupost més baix fins ara, uns 180.000 euros, que segons els organitzadors, no minvarà la qualitat de la Festa del Renaixement gràcies a la implicació de les entitats i associacions de la ciutat. A banda, la crisi ha fet també que l'Ajuntament faci pagar 1,5 euros pel programa de mà de la Festa, una mesura que ja es fa a altres certàmens similars com el de Le Puy en Velay (França). Entre les novetats hi ha la recuperació de les justes al riu, a la platja fluvial de Ferreries, o espais com la remodelada plaça Sant Joan.






Via ACN

14 comentaris:

  1. Estem parlant del tríptic ? Pos si és així i jo fos anunciant a este programa de mà, m'ho pensaria.

    ResponElimina
  2. I despres les festes de ka cinta ni valen res...

    ResponElimina
  3. I despres les festes de ka cinta ni valen res...

    ResponElimina
  4. Beeeeee! Les festes de la Cinta son historia. No interesen a ningu mes que religiosos i poc mes.

    ResponElimina
  5. Quina mania ignorant de fer sortir la religió a tothora,estas una mica obsessionat...és més problema del que s'hi vulgue gastar que altra cosa, es va potenciar una festa en detriment de l'altra, no és que sigue història és que se la van carregar...van haver anys que eren unes senyores festes i sense haver d'anar a misses i processons, eren les que teniem, però no hi han diners ni ganes de que tinguessem unes festes tal com cal, i els tortosins som els primers que mo la fotiem a fora de vacances fins i tot quan eren les festes grans. Potser tenen el suposat encant de que sòn les festes d'aqui de tota la vida mentre que les del Renaixement son el nostre aparador a fora, molt bo per donar-nos a coneixer, però també tenim el dret de sentir-mos una mica poble i poder gaudir de Festes Majors tal com Déu mana...

    ResponElimina
  6. A mi em sembla bé. A la Fête du Roi de l'Oiseau de Lo Puèi fa anys que es paga el programa. Almenys si el fan pagar, la gent serà conscinet del que costa... els altres anys molts programes acabaven llençats pel terra. El que em molesta més de la Festa del Renaixement no és el preu del programa sinó els preus abusius d'algunes tabernes: 4€ per una botelleta d'aigua o 10€ per un entrepà sec!

    ResponElimina
  7. Em costa creureu això de 4 i 10 €. Podries dir quina taverna ? Si això és preu de discoteca....

    Potser sí que no és tant descabellat això de cobrar el programa....He vist que a Le Puy el cobren a 4 €.

    ResponElimina
  8. Desconec que porta el programa de festes d'especial.
    El de la Cinta te les fotos de les pubilles, a banda dels horaris de les activitats. També és una munió d'anunciants locals que inserten els seus anuncis per finançar la festa, e interessar als tortosins que segueixen en actiu, i el poder econòmic que gasten, que no és poc.
    Aquest totxo de paper "couché" s'ha repartit gratuïtament any darrera any.
    Bé, els que no tenim comerç o res que anunciar suposo que amb mig, o un full, a B/N en tenim prou.
    Alguna impremta local hauria de ser l'encarregada, penso.
    Ara bé, si es fa per a fer picar al turiste que hi faci cap, no sé, no sé.
    Jo crec que fins i tot sense programa la festa del renaixement és al carrer i a la sorpresa.
    Bàsicament és el que la diferència de les festes de la Cinta, sempre plenes de protocols varis.
    D'altra banda, de posar algun déu pel mig aquest hauria de ser Bacus, també nomenat Dionís, que és lo de les festes. Si posem a Hermes, també anomenat Mercuri, el déu del comerç, pos això, que també és el déu dels lladres. Coincidència teològica, a mi no em mireu.
    Bones festes i alegria!
    Per Bacus!

    ResponElimina
  9. Puper, a veure si et penses que quan parlem del programa del Renaixement parlem d'alguna cosa semblant al de la Cinta. Estem parlant d'un tríptic, més o menys. Al menys l'altre pot ser un record per a pubilles i familiars....

    ResponElimina
  10. Ami m'agradaria saber dels qui han votat SÍ, quants d'ells saben que ells el tindran gratis.
    Un altra cosa; que a altres puestos faiguen pagar, no vol dir que estigue bé. I si algú els tirra a terra, qe li fotiguen una multa. però jo no tinc que pagar lo que fan los demés.

    ResponElimina
  11. Molt típic Jotabé.
    Ja te dic, hi ha gent que no tenim ni filles en vocació de pubilla ni negocis que aparentar.
    Per tant, la festa és senzillament festa.
    En pograma i sense pograma.
    Ja passaràs per la paradeta, i espero que compres!
    Per Hermes!!!!

    ResponElimina
  12. Trobaria lògic que el programa se pagués si fos algo més que un simple triptic i un plano, tipo llibre amb fotos i reportatges potser encara farien algo...si no ho adornen una mica crec que no ne vendran gaires...aviat Tomas, Bel i companyia mos faran pagar hasta per assentar-mos!comparar-nos en França és ingenu, ja que parlem de nivells de vida diferents mal que mos pese i encara que tinguéssem lo mateix euro...millor no comparar nivell de vida i sous

    ResponElimina
  13. Se veu que per aquí la marfanta hi ha gent del nivell de França.

    ResponElimina
  14. L'any passat hi havia una taverna que feia carn a la brasa que tenia uns preus escandalosos. Semblava una franquicia, estava per tot arreu. Enguany si tornen a estar no em veuran el pel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta