2 de juliol del 2012

Tortosa reconeix 1,2 milions d'euros en factures sense pressupost o registrades fora de temps

El ple de 'Ajuntament de Tortosa aprovarà aquest dilluns al vespre, en sessió plenària ordinària, el reconeixement extrajudicial de crèdits, amb 699.704 euros en concepte de factures sense consignació pressupostària. El govern de Ferran Bel (CiU) ha volgut destacar que és "un dels imports més baixos dels últims anys". A banda, l'extrajudicial també inclou factures per import de 519.000 euros corresponents a actuacions fetes el 2011, però que van registrar-se fora de calendari. La regidora de Serveis Centrals, Matilde Villarroya, ha recordat que aquestes factures corresponen a despeses imprevistes, com ara increments de la factura de la llum o actuacions derivades dels danys per inundacions, que òbviament no compten amb partida pressupostària prevista. "Un pressupost tant ajustat com el nostre ens obliga a ajustar igualment totes les partides", ha dit Villarroya, "per la qual cosa qualsevol eventualitat passa a l'extrajudicial". Totes les factures de proveïdors incloses en l'extrajudicial ja han estat abonades. Per la seua banda, Bel ha afegit que, malgrat que "no voldríem fer extrajudicial, aquest no admet comparació amb els que es generaven quan governava el PSC".

L'ordre del dia del Ple també inclou donar compte de la liquidació del pressupost del 2011, que està ajustat a 213.000 euros negatius, marcat pel compliment de despesa i la disminució del pressupost. A més, el ple d'avui també aprovarà la cessió gratuïta al Servei Català de la Salut d'un solar municipal de 210 metres quadrats a Campredó, on s'ha de construir un centre d'atenció primària, una vegada que ja ha finalitzat el període d'exposició pública.

Així mateix, el Ple votarà l'adhesió de l'Ajuntament de Tortosa a la Declaració de Vic de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, pel compromís local del consistori vers Rio+20 cap al bon govern ambiental i l'economia verda. A més a més, aquesta serà la primera sessió ordinària dels nous regidors del PSC, Enric Roig, i d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Cinta Galiana, que s'han incorporat recentment després que hagen cessat Núria Chertó i Jaume Forcadell.

D'altra banda, l'alcalde ha aprofitat la compareixença davant dels mitjans avui per fer un repàs a algunes de les inversions que s'estan fent a la ciutat, com és el cas de la recuperació del pont del ferrocarril per a vianants i bicicletes, que podria estar llesta la propera tardor; la propera finalització de la plaça Nova de Santa Clara, i la posada en marxa del Museu de Tortosa, prevista per al 29 de setembre.

2 comentaris:

  1. Molta llum gasta l’Ajuntament no? Feu un acte de transparència vers la ciutadania i expliqueu amb pels i senyals d’on surten aquestes factures. Pel que fa a les inundacions, m’agradaria saber si s’ha fet algo per evitar que tornin a passar... I per últim aquestes inversions que diu l’alcalde que s’estan duent a terme d’on surten? Són inversions de l’Estat? De la Generalitat? O són d’iniciativa pressupostària local? Venen de la Diputació o del Consell? A veure que es comenta al Ple d’aquesta tarda.

    ResponElimina
  2. Me vas al "pelo", Gutijaume. Vist el Ple de dilluns, vista l'actuació del portaveu del PP i tenint en compte la teva condició de destacat militant d'este partit, quasi millor que abans de fer algun comentari per aquí ho parleu. Tot i que el comentari, certament, el vas fer abans del ple.
    M'explico: No ha estat ni una ni dues vegades que he sentit per tertúlies radiofòniques com el Sr. Dalmau es queixava amargament de que als plens es presentin mocions generals o polítiques, i que allí estan per tractar temes locals. Ara, a traves del Twitter, veig que també si afegeix un líder local convergent de les que diu *"supramunicipals", segons piulada que he vist a la columna del costat. Bé, seria una opció política com una altra sinó fos que no actua en conseqüència, perquè resulta que al ple del dilluns, el Sr. Dalmau, tot just va fer el contrari del que predica: En el punt de l'extrajudicial ( tema local "donde los haya" ) ni tan sols va demanar la paraula. Ni per dir el que pensava ni per demanar cap aclariment de cap factura etc., i mira que n'hi ha per sucar-hi pa... En canvi es va esplaiar amb la moció sobre el català que va presentar ERC tot fent una barreja amb el tema de Calaceit i el regidor que recolza el PP allí etc.

    * El no a les mocions supramunicipals deu ser per justificar el vot en contra de CIU a la moció a favor de la intervenció de la Generalitat en el conflicte de la cooperativa de l'Aldea

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta