4 de juliol del 2012

Tortosa fa costat a Morella en la promoció de les festes del 53 Sexenni

L’Ajuntament de Morella ha presentat aquest dimecres a Tortosa les festes del 53 Sexenni, que tindran lloc entre els dies 16 i 27 d’agost. L’acte s’emmarca dins de les presentacions que el consistori morellenc ha organitzat enguany en les ciutats en què té un nombre més gran de turistes potencials. De fet, Morella espera rebre la visita de prop de 200.000 persones durant els 10 dies en que se celebrarà la festa, la qual només té lloc un cop cada sis anys. A més, en la jornada d'avui, els assistents també han pogut conèixer de prop els productes típics de la localitat a través d’una mostra gastronòmica.

L’acte ha estat presidit pels alcaldes de Morella i Tortosa, Rhamsés Ripollés i Ferran Bel, i també ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme de la localitat dels Ports, Maria Rallo, el seu homòleg en la ciutat catalana, Alfredo Ferré, i el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Jorge Garcia. Aquestes presentacions van començar el passat dia 21 de juny a Terrassa, la setmana passada a Castelló, i també es portaran a Alcanyís i València. Aquestes accions es complementaran amb l’aposta per la promoció en les xarxes socials, i també amb la presentació del lipdub oficial del 53 Sexenni de diumenge que ve, després d'enregistrar-se fa uns dies i comptar amb la participació de més de 250 veïns i veïnes de Morella. "Vull convidar -ha dit Bel, alcalde de Tortosa- a la ciutadania a visitar Morella, una ciutat molt propera a nosaltres, aprofitant aquest Sexenni, un projecte fet amb il·lusió i moltes ganes que de ben segur ho mereix". Per la seua banda, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha expressat que "som dos ciutats amb una història i moltes coses en comú, pertanyem a la mateixa diòcesi i es troben ambdúes a la conca de l'Ebre". Ripollés ha dit, així mateix, que "des de Morella volem que la frontera entre totes dos comunitats autònomes no sigui mai de desunió, sinó de relació".

El Sexenni és una de les festes més singulars de la província de Castelló. Se celebra cada sis anys i per a la preparació de la mateixa els veïns i veïnes de la localitat treballen durant tot un any. Així, els diferents gremis de la ciutat -conservant-se l’estructura social medieval- organitzen un novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Per a cadascun d'aquests dies està programat el "Retaule", que permet observar les diferents danses de cada gremi amb els seus vestits tradicionals, els elements religiosos i els civils. Al mateix temps, cal destacar que els carrers reben a la Mare de Déu guarnits amb quilòmetres de tapissos elaborats amb la tècnica artesanal del paper arrissat. La singularitat del Sexenni ha fet que Turespanya hagi reconegut les festes com d’Interès Turístic Nacional, un pas importantíssim per a aconseguir el gran objectiu del consistori de rebre la internacionalitat de les mateixes.




Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta