22 d’agost del 2012

El carrer de la Rosa recupera la vitalitat del nucli antic de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Locals de restauració, tallers d’artesans, comerç tradicional, i esdeveniments lúdics i culturals. Aquests són els ingredients de l’aposta privada per la recuperació del nucli històric de Tortosa que, a l’espera de l’arribada del gran comerç i de botigues de renom, ja està fent revifar l’eix format pel carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta. I és que més enllà de les obres del pla integral del nucli antic de Tortosa, el Pincat que l’Ajuntament ha finançat amb la llei de Barris de la Generalitat, l’emprenedoria està resultant fonamental per a l’obertura de nous locals i negocis. Una activitat econòmica que, tot i les dificultats a causa de la crisi, està contribuint a revitalitzar i canviar la fesomia del carrer de la Rosa, un dels més característics del nucli històric de Tortosa.

Un dels últims emprenedors que ha apostat pel carrer de la Rosa és el jove Jordi Llamosí. Fa només dos mesos i mig que ha obert un dels locals de moda a la ciutat, Rosa dels Vins. Llamosí ha explicat que van decidir obrir aquest nou establiment perquè confiaven en les potencialitats del nucli antic, una zona de la ciutat que Tortosa encara no havia sabut explotar.

Un altre local que està funcionant força bé és la cafeteria dels Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa. La rehabilitació de la seu social de l’entitat, al costat del Portal del Romeu, va culminar fa poc més d’un any i ha coincidit amb l’obertura d’altres locals al mateix carrer de la Rosa. El seu gestor, David Jarque, ha destacat que el cafè d’Amics dels Castells ha tingut molt bona acceptació, ja que també és un centre d’activitat cultural. A més, Jarque ha remarcat que la col·laboració amb els altres locals del carrer de la Rosa, de la plaça de la Cinta o del carrer de la Mercè estan donant molt bons resultats, per a la revitalització de tot aquest sector del nucli antic.

A la plaça de la Cinta també hi ha la cafeteria L’Olivera, regentada per Mari Carmen Sánchez. Va obrir ara fa quatre anys, tot fent una aposta personal pel nucli antic. Per tant, la seua aventura empresarial ha coincidit amb tot el procés de reurbanització i recuperació de l’eix format pel carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta.

Un altre dels locals que va obrir al carrer de la Rosa, ara fa un any, és el taller d’imatgeria popular Calaix de Sastre. El seu propietari és el jove artista Joan Iniesta, qui també forma part de la junta de l’associació de comerciants del nucli antic. Per tant, ha estat un testimoni directe del procés de regeneració del barri, i de com s’ha aconseguit “tombar la truita”.

3 comentaris:

  1. Ja era hora de que el vell carrer de la Rosa recuperés la vida i la creativitat que tingué fa decennis quan era un dels carrers més importants de Tortosa, allà pels anys 20. Ja tocava renéixer de nou de les seves cendres.

    ResponElimina
  2. És una bona notícia! Alguns carrers del nucli antic comencen a fer goig!

    Altres... Esperem que ho facin aviat!

    ResponElimina
  3. És una bona notícia! Alguns carrers del nucli antic comencen a fer goig!

    Altres... Esperem que ho facin aviat!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta