9 de setembre del 2012

Un soci impugna l'assemblea de la cooperativa de l'Aldea perquè li van impedir ser elegit interventor de comptes


L'ALDEA (Baix Ebre).- Un soci de la cooperativa agrícola de l'Aldea, Ramon Albesa, ha decidit impugnar l'última assemblea de l'entitat del passat 8 d'agost, en la qual es va elegir el nou equip directiu presidit per Montse Llosa. El motiu de la impugnació és que li van impedir optar al càrrec d'interventor de comptes, que també havia de ser sotmès a elecció. Segons ha denunciat Albesa, tot i que durant l'assemblea va manifestar públicament la seua intenció de presentar-se, finalment no va ser reconegut com a interventor, a diferència del candidat de la nova junta, Ramon Carles. Fonts de l'entitat han admès que Carles va ser escollit en la mateixa votació que els directius per agilitzar el procés, i addueixen que Albesa va fer la petició fora de temps.

Siga com siga, Albesa ha presentat un document a la mateixa cooperativa tot sol·licitant la impugnació de les decisions preses sobre la figura de l'interventor de comptes, després que l'entitat li haja denegat la informació econòmica de l'entitat que havia reclamat formalment, tot creient que la seua candidatura a l'assemblea per ocupar el lloc havia estat aprovada. Però, finalment, i per a sorpresa seua, la cooperativa només reconeix en aquesta funció a Carles, el candidat proposat per la junta rectora i president de la plataforma d'afectats per la fallida de la secció de crèdit.

De fet, i segons recorda el soci que ha impugnat l'assemblea, la segona convocatòria extraordinària d'assemblea del passat 8 d'agost -la primera era per aprovar els comptes- tenia com a primer punt de l'ordre del dia el cessament de l'anterior junta rectora i l'elecció de la nova. Com a punt número dos -i últim-, s'havia de procedir a l'elecció dels interventors de comptes -fins un màxim de tres-. Una consulta que ja no va tenir lloc perquè, segons argumenten fonts de l'entitat, es va decidir sotmetre a votació dels socis el nom de Carles, conjuntament amb els de la directiva que l'havia proposat per evitar que la reunió es prolongués excessivament.

"Jo ho portava decidit i vaig insistir durant tota l'assemblea que em volia presentar com a interventor de comptes. Fins i tot els vaig advertir -als directius i assessors de l'entitat- que no podien portar conjuntament a votació l'elecció de l'interventor de comptes i la del consell rector. Quan va arribar el punt on m'havia de presentar i vaig aixecar-me de la cadira em vaig considerar votat. Ara diuen que aquest punt no es va celebrar, ni a l'acta consta que es votés", ha raonat Albesa, qui considera que aquest procediment han vulnerat Llei de Cooperatives. Reclama que es torne a sotmetre a votació de nou o s'incorrerà en un defecte de forma que podria impedir l'aprovació de l'acta de la reunió. "No es va fer bé. És inconcebible", insisteix.

Però, per la seua banda, la nova junta de la cooperativa insisteix que Carles és l'únic interventor de comptes que es va presentar i va ser acceptat per l'assemblea. Argumenten que la petició d'Albesa per poder ser elegit en el càrrec la va fer un cop ja s'havia procedit a la votació conjunta dels membres de la junta rectora. "Ningú va dir res que es volia presentar, ni va demanar una votació", afegeixen, tot i que l'acta notarial recull les paraules del soci postil·lant-se davant l'assemblea per al càrrec.

Albesa és un dels afectats del bloqueig de comptes de la secció de crèdit de l'entitat que s'ha mobilitzat des del passat desembre per exigir el retorn dels 4,7 milions d'euros dels impositors que ara s'han quedat atrapats en el procediment de concurs de creditors en què es troba immersa l'entitat. Fa pocs mesos va formar part de l'equip liderat per Jordi Gas, que va acabar descartant assumir la gestió de l'ens per falta d'informació i suport institucional.

Optant a interventor de comptes confiava poder fer un seguiment més exhaustiu de la situació econòmica de l'entitat i aconseguir recuperar els estalvis dels socis. "És un càrrec per supervisar i estar al dia del que es fa a la cooperativa. Sense cap ànim de voler que no funcioni ni res d'això. És veure què s'està movent, com, si hi ha diners que retornen dels préstecs als socis, si hi ha productes financers, on van. Les inversions i productes financers eren diners nostres, dels impositors. S'ha de vetllar perquè no es perdin", ha declarat.

"Està claríssim que la cooperativa ha de funcionar, però des del seu propi benefici i no del que queda d'altres impositors deixat altres socis amb préstecs. El que venç dels préstecs i productes financers es pot posar en un compte a part i si va retornant als socis, millor. No voldria que dins de tres anys ens diguessin que va a pitjor, perquè ja no tenim ni productes financers ni préstecs", ha conclòs Albesa.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta