11 d’octubre del 2012

Alumnes de l'escola Sant Miquel de Deltebre opinen sobre la independència de Catalunya

DELTEBRE (Baix Ebre).- Com veuen el debat sobre la independència de Catalunya els alumnes de Deltebre? Això és el que es pregunta l'edició d'aquesta setmana del programa Petits Artistes, que Canal 21 Ebre va estrenar aquest dimarts al vespre. En concret, els Petits Artistes es va traslladar a l'escola Sant Miquel de Deltebre, i va demanar als xiquets i xiquetes que dibuixessen alguna cosa sobre la possible separació d'Espanya. De la mateixa manera, els alumnes d'aquesta escola de la Cava opinen sobre de la independència, la defineixen, i també fan valoracions sobre política en general.

Aquest programa de Petits Artistes arriba en plena polèmica sobre les declaracions del ministre d'Eduació i Cultura, José Ignacio Wert, que ha afirmat que l'objectiu del govern del PP és "espanyolitzar" els alumnes catalans. També només uns dies després que l'Ajuntament de Deltebre es declarés "territori català lliure i sobirà" amb els vots d'ERC, CiU i PSC, i amb l'únic vot en contra del PP.


30 comentaris:

  1. Una dibuixa 2 barres l'altra 6. Bé, ja és la mitja.
    Per ser que no s'adoctrina, Déu n'hi do l'èxit.
    L'entrevistadora és espanyolista, potser ? je je je
    Llastima no preguntar per què la pinten blava l'estelada.....
    Però a veure, demà fan festa a Deltebre ?

    Amb certa "capciocitat" us suggeriria que el mateix programa, encara que fos amb el mateix tema, parlessin en castellà.

    Quina llàstima no poder votar al referèndum el majors de 12 anys...

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Q ha passat pq s'ha borrat el video?

    ResponElimina
  4. l'espanyolisme l'ha començat a difondre i suposo que gustau ha decidit si més no treure'l. esta tarde hi havia multitud de comentaris.

    l'espanyolisme l'està difonent.

    ResponElimina
  5. Vull pensar que la retirada s'ha provocat perquè els que surten al vídeo son menors. En qualsevol cas, com tots sabem, per a bé o per a mal, la xarxa és la xarxa, i el vídeo ja l'he vist penjat a un servidor. És qüestió d'hores que aparegui a Intereconomia. Sobre el fons, també se'n pot parlar, per cert, però ara, avui, no toca.
    Vist objectivament és una mica estrany que el 99? % dels xiquets/es siguin independentistes i mostren l'estelada. Raro, raro, o que el poder d'Aspa és incommensurable.

    ResponElimina
  6. Pero ahí... se baila la jota ¿no?

    ResponElimina
  7. També m'agradaria que es preguntés als xiquets que els sembla que els seus pares estiguin a l'atur i no tinguin feina, o que cada cop seran més a classe perquè hi ha menys mestres, si estan contents que els iaios tornen a casa perquè la pensió no els arriba per a passar el mes, que pot passar si el metge els recepta un medicament quan estiguin malalts i els pares no els ho puguin comprar, que passa amb els xiquets com ells als que Mas Colell i Cleries esfonsen al pou perquè no paguen la nòmina dels professionals que els han d'atendre, etc...

    Suposo que a casa Aspa el debat deu ser la independència i el tamany de l'estelada però no sé si la resta de la població ho veu igual. A mi particualrment hi ha injustícies que em preocupen més i que no sé si s'arreglen proclamant la independència i essent governats per les dretes més reaccionàries i insolidàries del món mundial. Compareixença comissió permanent del Parlament sobre les PIRMI JA!!!! CLERIES, MENA I MÁS DONEU LA CARA JA!!! PTROU D'ESTAFES A LA CIUTADANIA!!!!

    ResponElimina
  8. També m'agradaria que es preguntés als xiquets que els sembla que els seus pares estiguin a l'atur i no tinguin feina, o que cada cop seran més a classe perquè hi ha menys mestres, si estan contents que els iaios tornen a casa perquè la pensió no els arriba per a passar el mes, que pot passar si el metge els recepta un medicament quan estiguin malalts i els pares no els ho puguin comprar, que passa amb els xiquets com ells als que Mas Colell i Cleries esfonsen al pou perquè no paguen la nòmina dels professionals que els han d'atendre, etc...

    Suposo que a casa Aspa el debat deu ser la independència i el tamany de l'estelada però no sé si la resta de la població ho veu igual. A mi particualrment hi ha injustícies que em preocupen més i que no sé si s'arreglen proclamant la independència i essent governats per les dretes més reaccionàries i insolidàries del món mundial. Compareixença comissió permanent del Parlament sobre les PIRMI JA!!!! CLERIES, MENA I MÁS DONEU LA CARA JA!!! PTROU D'ESTAFES A LA CIUTADANIA!!!!

    ResponElimina
  9. Els xiquets parlen clar, no volen que els impostos dels catalans se'm vaiguen. Si Espanya et roba, tu no pots fer res per millorar la teu situació.

    ResponElimina
  10. Jo me'n alegro que s'hagi tret lo vídeo. Crec que si haguessin sortit els pares hagués estat molt millor. Los xiquets de 10 anys no tenen perquè fer un "paper" com el que els hi van fer representar. Anem en compte amb el respecte a la dignitat infantil.
    A estes edats no es pot tenir altre criteri polític que el "pillat" als ambients familiars, mitjans o d'altres persones mes grans. Sobtava també que la principal raó que aportaven per a la independència era la econòmica. En cap cas la cultura, la llengua, la historia, etc.
    Si que els mes grans també ho fan, de lloros, però, tindre poc criteri es un mal de la societat actual igual que ho ha sigut de anteriors societats.


    ResponElimina
  11. Però no, això no és adoctrinament.

    ResponElimina
  12. http://ca.wikipedia.org/wiki/Doctrina

    ResponElimina
  13. Me parece un video de la mayor bajeza que se pueda realizar. Por ese motivo ya he enviado el email que figura a continuación, que recomiendo enviar a cualquier persona que lea esto y sienta la misma repugnancia.

    -----------------

    Señores de Telepizza.
    Me parece repugnante el vídeo que he presenciado del cual ustedes son patrocinadores, en el que se puede ver como se inducen contenidos claramente políticos e ideológicos a niños de corta edad, no importa la orientación de la cual se trate.
    Evidentemente esto no sale de la mente de una criatura si no es resultado de un adoctrinamiento de las escuelas catalanas, más sutil pero no menos repulsivo que el que padeció España ya sabemos cuando.
    Esta promoción que habéis hecho me parece de una total irresponsabilidad, en el mejor de los casos y en el peor... prefiero no imaginarlo.
    Por este motivo es por el que me abstendré de comprar sus productos de ahora en adelante.
    Un Saludo.

    ResponElimina
  14. Subtil el Dandare, en compte d'atacar el medi ataca el patrocinador.
    Quantes tele-pizza deu comprar al dia?
    Jajajajaja, de pixar i no caure gota.
    Com se sap que una persona que crida en contra de l'adoctrinament no esta adoctrinada?

    ResponElimina
  15. dandare, coincidim amb el tipus de mesura. Jo tampoc compro " el avisador de radares " " la colección de relojes " ni " camisas de Paco Cecilio " .
    Més seriosament, la cadena patrocinada per tots estos i altres ( Intereconomia, clar ) ja ha fet referencia al vídeo ( val a dir que no han fet al·lusió ni al patrocinador ni a la tele local ni al poble on s'ha fet ) Aixó sí, han aprofitat per dir que " un país: una historia, una educación " .
    Seguint amb la seriositat, sembla evident que estem caient amb un maniqueisme que no pot portar més que a un atzucac i com a tal, de difícil sortida.
    Tot depèn de qui ho digui, no del que digui.
    Una anècdota. L'altre dia vaig sentir com Albert Om ( gens sospitós com se sap ) feia, a la radio, referència a la transmissió de Canal+ del partit Barça Madrid i als comentaris que van fer quan el mosaic inicial, més o menys textual: " van dir fantàstic, gran espectacle, meravellós " ; i afegir: Us imagineu si al partit de tornada hi hagués un mosaic amb la bandera espanyola i els mateixos comentaristes fessin els mateixos comentaris, que diríem ? . I afegeixo, us imagineu que a Telemadrid haguessin fet un programa ( tan satíric i humorístic com volgueu ) on algú disparés uns trets a les cames d'Artur Mas ? . Sí, ja sé que TV3 ha actuat de manera ràpida i contundent ( felicitats ) però el programa es va emetre. Pos això, res de nou: " Todo es según el color del cristal con que se mira ".
    Els greuges de l'altre costat, tots ens els sabem i coneixem prou. Però que no anem bé i que podem prendre mal, que no cal que sigui físic, ho trobo evident

    ResponElimina
  16. Gutijaume, no sé com pots ser tan ximple de dir estes coses que dius. Adoctrinament? Potser els fan cantar l'himne i la bandera com fa 40 anys? Hi ha una foto de Franco i José Antonio a les aules?
    Adoctrinament és el PP i la respanyolització de Wert, PP = Partit Franquista

    ResponElimina
  17. A mi me fa certa gracia quan alguns se queixen que los menors no sels pot mesclar en politica,pero ningu dells se queixen quan lis inpossen una religio... Que potser hi ha alguna diferencia?
    Per si algu te dubtes, crec que este video sobra.

    ResponElimina
  18. Tu ho has dit, han passat 40 anys. Ni s'ensenya com abans ni s'adoctrina com abans. Si a tu et pareix normal això, res a dir.

    ResponElimina
  19. Los xiquets fan lo que senten a casa o veuen per la tele. Viuen en un poble on ERC, PSC i CiU van acordar declarar Deltebre territori català lliure. On l'estelada és al a façana de l'ajuntament i llocs del municipi.
    Veuen la independència com una normal.
    Al poble hi ha ambient, relaxat però, independentista. igual que segur que als pobles espanyols se viu un ambient espanyol (com és normal). Dubto que això sortís igual a Cornellà.

    ResponElimina
  20. Bon dia. Tan sols dir que "felicito" a qui ha tingut la brillant idea de utilitzar els nens per fer política d'estar per casa i sentir-los dir allò que deuen estar farts de sentir a casa, a l'escola o al poble, sense entendre, els nens, un borrall del missatge que reben i transmeten. Gràcies també a qui a tingut la "feliç" idea de gravar-los no se per quin motiu, doncs no ho era per parlar de l'objectiu del grup que formen els "Petits Artistes" que se suposa no es política, i també "agraeixo" a qui ha penjat el vídeo a la xarxa titulant-lo, com no pot ser d'altra manera "¿Adoctrinamiento en la escuela pública catalana?", el que ho ha fet, aquest síque té un objectiu: deixar a tots els catalans sense arguments per negar el que no volem es faci: que s'adoctrini a l'escola pública catalana. Moltes gràcies a tots per "ajudar" a que cada dia s'enterboleixi la convivència, per sentir vergonya per la utilització que es fa dels nens i per rumiar si val la pena continuar lluitant perquè Catalunya sigui un gran país sense les mateixes característiques que denunciem a altres. Cal erradicar actes i actitus com aquests. A l'escola no s'hi va a fer política s'hi va per formar els nens sense doctrines siguin les que siguin, s'hi va per que el dia de demà siguin ciutadans nets, lliures i competents.

    ResponElimina
  21. Home lluis, l'himne si que els hi fan cantar, i precisament lo de la bandera no està massa clar quina és la que els ensenyen com pròpia de Catalunya. I només una cosa. La paraula adoctrinament no va ser inventada per descriure la política educativa concreta del franquisme, pot ser aplicada a altres règims i altres polítiques

    ResponElimina
  22. Avore, primer s'hauria de posar clar lo concepte adoctrinar, perque certa gent del PP no ho entén, adoctrinar vol dir manipular, rentar lo cervell, Corea del Nord vaja, pero per al PP, tot lo que no sigue parlar en castellà a classe i la història manipulada que ells volen ja és adoctrinar, lamnetbale, encara que ja es va vore lo vostre "èxit" a plaça Catalunya, cuatre carcamals i quatre ultradretans

    ResponElimina
  23. Jo sempre he afirmat que som una minoria però no per això tenim menys drets que vatros o som menys catalans. El dret de manifestació no descansa exclusivament en l'esquerra.

    En lo dels xiquets no m'allargaré més crec que altres persones ja ho han deixat suficientment clar.

    ResponElimina
  24. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  25. Sabem si estos crios diuen lo que diuen perquè estan "adoctrinats" pel col·legi, o si ho diuen perquè és lo que veuen a casa? Si fessen dibuixos de Son Goku diriem que al cole los adoctrinen per a admirar a Son Goku?

    ResponElimina
  26. Guti, a tú te van adoctrinar per a ser espanyolista de dretes al col·legi??

    ResponElimina
  27. Em recorda (salvant les distàncies) el video famòs del Franco amb la seva filla dient-li el que havia de dir a l'orella... fa força fàstic que voleu que us digui.

    Respecto els independentistes pero per defensar això s'ha de ser un fanàtic amb flaires totalitaris d'allò mès pudents.

    ResponElimina
  28. Yo luché contra muchos reyes de pequeños taifas...

    Pero tengo muy claro que Cataluña debe ser lo que quieran los catalanes, no el califato castellano... ( Ah, y no soy independentista, pero vista la actuación del califato, tendré que pensar muy seriamente lo que votaré ) ...

    ResponElimina
  29. Jo igual voto a cori. Igual que l'ultim cop.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta