10 d’octubre del 2012

Pujol i Espadaler apadrinen el comitè electoral de CiU a les Terres de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- El president del grup parlamentari de CiU i secretari general de CDC, Oriol Pujol, i el portaveu adjunt de CiU al Parlament i president del Consell Nacional d'UDC, Ramon Espadaler, han participat aquest dimecres en l’acte de constitució del comitè electoral de les Terres de l’Ebre, que s’ha celebrat a Tortosa. Era el pas previ perquè diumenge un consell nacional conjunt de CDC i UDC aprove les llistes que concorreran el 25N. En aquest sentit, l'alcalde de Valls, Albert Batet, serà el candidat de CiU a la demarcació de Tarragona, segons han confirmat fonts del partit a l'Agència Catalana de Notícies. Batet encapçalarà la llista que fa dos anys va liderar l'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. De la mateixa manera, la candidata de CiU a les Terres de l'Ebre serà la tortosina Meritxell Roigé. Amb 36 anys i primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa, Roigé va ocupar l'escó de diputada l'any 2010. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració per la UPF. En les eleccions de fa dos anys, Roigé va ocupar el número 4 de les llistes de la demarcació.

Durant la compareixença d'aquest dimecres a la tarda a Tortosa, Pujol ha afirmat que les eleccions del 25 de novembre “són les eleccions de la nostra vida”, i ha assegurat que la gent de CiU les afronten “carregats de raons i carregats d’il·lusió”. “Serà una campanya en la qual hi haurà molt discurs de la por: por en l’àmbit econòmic, por a la fractura social.... tenim raons per cada un d’aquests arguments i tenim il·lusió” ha indicat Pujol. “El que pot oferir CiU i el president Mas és il·lusió; il·lusió davant de la por” ha afegit el secretari general de CDC.

En una roda de premsa a Tortosa, Pujol també ha indicat que “el que està passant en el país no és un invent de CiU i així ho corroboren les dades del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO)”. “Hem tancat l’etapa d’intentar articular un estat espanyol en el que poder desenvolupar la Catalunya que imaginem” ha continuat Pujol. “Ara, s’articula amb molta força, i les dades del CEO així ho avalen, una nova etapa en la que tres de cada quatre catalans accepten, amb pulcritud democràtica, que el dret a decidir, la voluntat d’un poble, d’una majoria, està per sobre de tot” ha argumentat. I això és el que es posarà en qüestió en aquestes eleccions, on “el desacord estarà entre els que accepten la voluntat de la majoria i els que no”.

Finalment, Oriol Pujol ha remarcat que “durant tota la campanya intentarem no caure en les provocacions” i ha posat com a exemple les declaracions del ministre Wert. Unes declaracions que “no estan argumentades per cap raó” i que entren en contradicció amb les realitzades pel ministre Gallardón. “És absolutament contradictori. Si Catalunya és tan important per Espanya, per què ens maltracten tant?” ha preguntat.

Per la seua banda, Ramon Espadaler ha reiterat que en aquestes eleccions “molts intentaran posar la por al cos i hem de respondre amb claredat, serenitat, amb arguments i clamant per una cosa evident: democràcia”. “Som una força política que té credibilitat, perquè hem dit les coses pel seu nom, i que té les idees clares, perquè sabem on volem anar”, ha continuat Espadaler, “ens volem dotar d’estructures d’estat no per caprici, sinó per defensar la cohesió social i una economia que funcioni”. En aquest sentit, ha destacat que aquestes no són unes eleccions qualsevol: “No acaba una legislatura, acaba una etapa”. I aquesta nova etapa “no serà gens fàcil però volem fer-hi front com la primera força d’aquest país que pretén aglutinar una base molt àmplia” ha conclòs.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta