10 de gener del 2013

El PP vol canviar el nom de la URV i que siga la 'Universitat de Tarragona'

TARRAGONA.- El Partit Popular (PP) de Tarragona ha reobert el polèmic debat de la denominació de la universitat pública del territori. Els populars presentaran una moció en el pròxim ple per demanar que la Universitat Rovira i Virgili (URV) puga canviar de nom i passe a dir-se Universitat de Tarragona. El líder del PP tarragoní i president provincial del partit, Alejandro Fernández, ha argumentat que el nom prové d'una decisió "injusta" presa l'any 1991 pel Parlament, i acatada pels polítics tarragonins del moment. De fet, ja hi va haver controvèrsia pel nom quan es va fundar la URV. "Som l'única demarcació on no consta el nom de la ciutat on es troba la universitat", ha insistit Fernández. "Cal una tornada a la normalitat i potenciar la marca 'Tarragona', ha afegit.

Reconeixent la complexitat que suposa un canvi de nom, i que ara per ara no ha mantingut converses amb cap altre grup polític -inclòs el PP de Reus- ni amb la mateixa universitat, el líder popular tarragoní ha defensat la seva proposta plenament convençut que és el camí per "retornar a la normalitat" i posar fi a aquest "greuge comparatiu" amb la resta de "províncies".

Fernández ha afirmat que l"'error històric" es va cometre l'any 1991 en consentir que imperés el model del centralisme barceloní, que ell denomina 'Barcelunya', i s'acabés "arraconant" el nom de Tarragona. Des del PP s'insisteix que no es qüestiona la figura de Rovira i Virgili, que "aquest no és debat", i que la qüestió radica en recuperar el nom de 'Tarragona'.

"Antigament era la 'Tarraconensis' i vam perdre el nom per art de màgia", ha recordat. Cal tenir en compte que la picabaralla entre Reus i Tarragona va aparèixer l'any 1991 a l'hora d'acordar el nom d'una universitat que tenia estudis repartits als dos municipis. Finalment es va optar pel nom de l'escriptor i historiador Antoni Rovira i Virgili, com a figura de consens.

El líder popular ha anat més enllà i ha lamentat que el poc convenciment vers la marca 'Tarragona' sigui palpable en molts altres àmbits i que hi hagi una "clara intencionalitat política de marginar el nom de la ciutat", citant d'exemple que el territori en ocasions s'hagi anomenat 'comarques meridionals' o 'Camp', "com si ens fes por dir Tarragona", ha afegit.

A partir d'aquí, des del PP s'ha fet una defensa aferrissada de la marca Tarragona. A la vegada, Fernández també ha demanat "solidaritat" per part dels municipis i vegin de bon grat el canvi de nom. "No anem en contra de cap municipi i ningú en surt perjudicat", considera Fernández, el qual ha remarcat que el canvi és "legal" i que la universitat "no hi té competència".

El PP, convençut que la seva proposta coincideix amb l'opinió de molts tarragonins a través de la xarxa social, presentarà la moció en el pròxim plenari de l'Ajuntament de Tarragona, el 18 de gener. Per la seva banda, la portaveu del PP a Reus, Alícia Alegret, ha declinat fer valoracions sobre la moció. Fernández ha afirmat que confia també de la seva "solidaritat".
Via ACN

4 comentaris:

  1. Durant més de 20 anys la URV s'ha dit així i no ha passat mai res, perquè no solament és Tarragona-Reus també Tortosa hi té facultats...el nom és integrador i reconeix la tasca d'un erudit, sense entrar en localismes fruit de la nul.la visió de pais que tenen certs estaments del PP amb un provincianisme retrograd i centralisme absurd.

    ResponElimina
  2. I estos estan en contra de canviar el nom de Joaquín Bau perquè son tonteries....

    ResponElimina
  3. Estos són els que dieun que s'ha de parlar dels "problemes de la gent" i de la "Catalunya real". Entre PPeros i Durans, anem ben apanyats!

    ResponElimina
  4. Trobo d'un mal gust extrem que en aquests temps en els que gracies, entre d'altres al PP,les universitats estan sofrint dràstiques retallades i van només se'ls ocurreix proposar que la URV canvie de nom...vergonyós!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta