21 de febrer del 2013

Clam a Flix en contra dels acomiadaments d'Ercros i pel futur de la Ribera d'Ebre


FLIX (Ribera d'Ebre).- L'alcalde de Flix, Marc Mur, ha exigit al grup Ercros que estudie alternatives a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per l'empresa, i que podria afectar més de 150 treballadors. Mur ha detallat que hi havia dues opcions més davant l'expedient de regulació ocupacional, que passarien per reduir el sou dels treballadors un 15% o bé minimitzar l'activitat de la planta d'àcid clorhídric. L'alcalde, a més, ha avançat que les mobilitzacions continuaran a partir d'ara. Des de les sis de la tarda, alcaldes, treballadors afectats, familiars i empreses vinculades amb la indústria química de tota la comarca de la Ribera d'Ebre s'han concentrat a la plaça de l'Església de Flix, amb pancartes i rètols per mostrar el seu total rebuig al desmantellament de l'empresa. Al mateix temps, un ple extraordinari de l'Ajuntament de Flix ha servit per aprovar una moció de suport als treballadors de la planta d'Ercros i rebutjant l'ERO presentat per l'empresa.


Aquest divendres s’ha de constituir la mesa de negociació de l’expedient de regulació d’ocupació que el grup Ercros ha anunciat aquesta setmana, i que suposa l’acomiadament de 156 treballadors de la fàbrica de Flix. De fet, el complex electroquímic de la Ribera d’Ebre acumula la majoria dels acomiadaments previstos en l’ERO; en total, 198 treballadors en el conjunt de plantes que Ercros té arreu de l’Estat espanyol. La negociació serà la primera prova de foc per aconseguir que l’empresa face marxa enrere en la seua decisió i acabe aplicant altres alternatives al pla d’ajust anunciat, com ha demanat l’alcalde de Flix i també el conjunt de la corporació.

La propera manifestació serà aquest dissabte, 23 de febrer, a Tarragona. A banda, cada dia de la setmana que ve, des de les sis del matí i fins a les 10 de la nit, hi haurà concentracions permanents a l’accés de La Fàbrica, a l’esplanada dels camions. Ahir al vespre, mentre el ple aprovava la moció de suport als treballadors d’Ecros, la plaça de l’Església de Flix ja es va omplir amb un miler de persones d’arreu de la Ribera d’Ebre, amb pancartes i rètols per mostrar el seu rebuig al desmantellament de la Fàbrica i als acomiadaments, i reclamant un futur per a la comarca. Un dels càrrecs públics que va voler fer costat al poble de Flix va ser l'alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el convergent Jordi Jardí.

Suport del PSC de l'Ebre als treballadors Flix

El PSC de les Terres de l’Ebre ha volgut mostrar aquest dijous el seu suport al comitè de treballadors d'Ercros davant l’ERO anunciat per aquesta empresa que afectaria a 156 treballadors dels 207 que té la factoria a Flix. Així mateix, també ofereixen tota la seua col·laboració a l’Ajuntament de Flix per fer front a una situació que representa, segons la primera secretària i diputada, Núria Ventura, “un nou cop mortal a l’economia de la Ribera d’Ebre i del conjunt del territori”.

Els socialistes han tornat a denunciar que aquest ERO s'empara en una reforma laboral injusta i inútil aprovada pel PP i CiU, que atempta contra els drets dels treballadors. De fet, han recordat l’afectació negativa que ja ha tingut en altres empreses del territori com ara CEMEX i Antaix, entre altres. Una representació del PSC de l’Ebre, encapçalada per la presidenta del consell de federació, Lluïsa Lizárraga, ha participat aquesta tarda en la concentració de rebuig que s'ha fet al davant l’Ajuntament de Flix, a la plaça de l'Església.

Joan Herrera visitarà Flix aquest divendres


El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA i secretari general d’ICV, Joan Herrera, es reunirà aquest divendres amb l’alcalde de Flix, Marc Mur. En la reunió es parlarà sobre l’ERO d'Ercros. La reunió entre Herrera i Mur s’emmarca en la visita que el grup parlamentari d’ICV-EUiA farà durant tot el dia de divendres a les Terres de l’Ebre.




Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta