12 de febrer del 2013

ERC reclama unitat política a la Ribera d’Ebre contra el ‘fracking’



MÓRA D'EBRE / FLIX (Ribera d'Ebre).- El regidor de Promoció Econòmica i Protecció Civil de l’Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha anunciat aquest dimarts que el grup municipal d’Esquerra presentarà una moció perquè el ple del consistori rebutge la sol·licitud de ‘fracking’ que ha realitzat l’empresa Frontera Energy Corporation, i que afecta set municipis del nord de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta.

De fet, el també portaveu d’Esquerra al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha reclamat la unitat de la comarca en contra del ‘fracking’. En realitat, Barbero ha recordat que van adonar-se de l’afectació del projecte de prospecció d’hidrocarburs per fractura hidràulica perquè ho van veure en un mapa amb les zones de Catalunya en què l’empresa havia sol·licitat fer aquestes pràctiques. De fet, els ajuntaments afectats no van ser informats de l’inici del procés, ara fa dos anys, ja que el tema depèn del govern de l’Estat perquè la sol·licitud inclou territoris de Catalunya i d’Aragó.

En declaracions a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Barbero ha remarcat que confien en la posició contrària al ‘fracking’ del seu soci de govern a Flix, el PSC. A més, ha recordat que CiU va votar recentment en contra del fracking a la Diputació de Lleida. Segons el regidor flixenc d’Esquerra, cal definir una posició de país sobre aquest tipus de prospeccions per localitzar materials fòssils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta