23 de febrer del 2013

Herrera afirma que és 'innacceptable' que Ercros marxe després de contaminar l'Ebre



 FLIX (Ribera d'Ebre).- El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat aquest divendres des de Flixque "no és de rebut ni acceptable" que l'empresa Ercros vulga tancar portes després de contaminar el riu Ebre durant anys. El lider d'Iniciativa, que s'ha reunit amb l'alcalde de la població, Marc Mur, i amb els regidors del consistori, ha afegit també que existeixen indicadors per mantenir l'activitat industrial. "És una voluntat política i econòmica" ha dit Herrera, que ha exigit al Govern que treballe perquè les Terres de l'Ebre no es queden sense activitat industrial. De la seua banda, Mur ha explicat que durant tot el cap de setmana es treballarà per tancar el calendari de mobilitzacions que comencen dilluns.

L'alcalde ha assegurat que des d'aquest divendres el consistori en ple treballarà per acabar de tancar el calendari de mobilitzacions que comença aquest proper dilluns a la matinada. Segons ha detallat, regidors, treballadors i familiars es concentraran a les portes d'accés del grup químic des de les sis de la matinada fins a la nit, per evitar que puga haver-hi cap entrada o sortida de camions de l'empresa. A més, al llarg de la setmana vinent, segons Mur, ja hi ha previstes diferents reunions amb representants de la Generalitat per fer el "màxim de pressió possible" davant l'ERO d'Ercros.

Herrera, acompanyat per representants de l'Ajuntament, ha visitat aquest divendres l'abocador especial del Racó de la Pubilla, la mateixa Ercros i la planta de tractament i extracció dels fangs tòxics. A més, el grup parlamentari d'ICV ha entrat aquest matí una proposta de resolució al Parlament per demanar que el Govern actue, s'implique i col·labore amb el consistori de Flix davant el desmantellament de l'empresa.

El líder ecosocialista, que ha visitat Flix al costat del president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, ha afegit que el tancament d'Ercros representa un "atemptat contra l'equilibri territorial" de la comarca i que deixarà un "desert" d'unes magnituds extraordinàries per Ribera d'Ebre. Per aquest conjunt de motius, Herrera ha demanat "actitud decidida i prioritat" per part del Govern per treballar d'acord amb el consistori i impulsar altres línies de treball dins del grup químic.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta