11 de febrer del 2013

L'empresa dels micos de Camarles nega que els macacos estiguen desatesos, com afirma una entitat animalista

CAMARLES (Baix Ebre).- L'entitat Igualdad Animal ha denunciat públicament, a través d'un article al seu web i d'una galeria d'imatges a Flickr, la situació de "clara desatenció veterinària" que, segons aquesta organització, estan patint els micos de la granja de Camarles. Segons han assegurat basant-se en imatges preses al mateix centre, alguns dels animals patirien malalties com la sarna o es trobarien afectats de virus com l'herpes, i no els estarien tractant. Aquests documents també revelarien, segons asseguren, els "trastorns psicològics" produïts per l'estrès de la captivitat, amb els conseqüents riscos per a la seua salut. Per la seua banda, fonts de l'empresa propietària de les instal·lacions, Camarney SL, han negat a Ràdio Ebre-Cadena Ser les acusacions de manca d'atenció dels 1.100 animals que es troben a la granja.

L'empresa, que no descarta presentar una denúncia per esbrinar l'origen des les imatges, assegura que disposa de dos veterinaris en plantilla i que ha superat tots els controls sanitaris per part de la Generalitat. La instal·lació a Camarles d'aquesta granja va fer-se el 2002, després d'una forta contestació social i política. L'empresa cria i distribueix micos procedents de les Illes Maurici per destinar-los a l'experimentació en laboratoris europeus i de tot el món. Per això, el projecte va provocar una considerable reacció contrària dels animalistes i dels veïns, a més del mateix Ajuntament de Camarles, però finalment va poder obrir les portes perquè tots els permisos estaven en regla.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta