8 de maig del 2013

Canvis en la caminada popular pel Parkinson, per col·laborar en el recapte d'aliments de Tortosa




TORTOSA (Baix Ebre).-  La cèntrica plaça Barcelona, al costat del mercat municipal de Tortosa, serà aquest dissabte el punt de trobada de la caminada popular i de les activitats organitzades amb motiu de la jornada 'Suma quilòmetres pel Parkinson'. Els actes havien de fer-se el passat 27 d'abril, tot coincidint amb el dia mundial del Parkinson, però el mal temps va obligar l'Associació Parkinson Terres de l'Ebre a ajornar la seua celebració fins aquest dissabte, 11 de maig. Així, el president de l'entitat, Pere Cabanes, ha explicat que han fet algunes modificacions en la caminada, tot incorporant un recorregut per Tortosa amb la finalitat de recaptar aliments pels petits comerços. "Dissabte es realitza el recapte d'aliments a Tortosa, i ens hem volgut adherir a aquesta causa salidària, participant-hi activament", ha assenyalat Cabanes. De la mateixa manera, l'Associació Parkinson Terres de l'Ebre ha introduït la recolida d'aliments en el preu d'inscripció de la caminada, i també durant tot el dia a la mateixa plaça Barcelona.

Així mateix, durant tot el dia a la plaça Barcelona hi haurà una sèrie d'activitats paral·leles a la caminada, com ara una mostra de productes naturals i alternatius, una sèrie de classes magistrals de pilates, ioga Ars Corpore i aerobic Zumba, i també un curs ràpid d'iniciació al tast de vins ecològics, a les 18.30 hores.

D'altra banda, el president de l’Associació Parkinson de les Terres de l’Ebre va recordar durant una entrevista a Canal 21 Ebre que l’índex de població del territori afectada per aqueta malaltia degenerativa és superior que en altres zones del país. Així, a les Terres de l’Ebre, amb una població d’uns 180.000 habitants, hi ha uns 600 malalts amb Parkinson. En canvi, es calcula que el Parkinson afecta unes 300 persones per cada 100.000 habitants. Cabanes va evitar donar un missatge d’excessiu alarmisme, però va afirmar que és important ser-ne conscient i tenir en compte els factors ambientals i l’ús de productes químics en el tram final del riu Ebre, amb l’objectiu d’estudiar el tema i millorar les condicions en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta