18 de setembre del 2013

Eduard Robert (CiU) garanteix el suport a Futur per la Sénia des de l’oposició



LA SÉNIA (Montsià).- El portaveu de Convergència i Unió a la Sénia, Eduard Robert, ha descartat aquest dimecres el retorn immediat del seu grup al govern municipal que encapçala Marutxi Ballester. En canvi, no ha volgut tancar-se cap porta a mig termini. De la mateixa manera, també ha deixat clar que CiU no pensa participar en cap moció de censura que busque apartar de l’alcaldia el grup d’independents Futur per la Sénia. En aquest sentit, Robert ha garantit que actuaran amb lleialtat institucional, i que han acordat mantenir una reunió amb l’alcaldessa per deixar ben encarrilats els diversos temes que els regidors de CiU havien estat treballant des del govern. Sobretot, per ajudar la població a sortir de la crisi econòmica i en aquelles polítiques de caràcter social, ja que en pocs anys la Sénia ha passat d’una taxa d’atur de només el 2% a tenir un índex de desocupats del 40%. Això és el que ha explicat el portaveu de CiU a la Sénia durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre.


L’origen del trencament del pacte va ser la presentació de dues mocions de Futur per la Sénia en el ple del passat mes de juny, que CiU no veia clares i que finalment l’alcaldessa va aprovar amb el suport de l’oposició. Segons Robert, això no va agradar gens la federació nacionalista, que ho va veure com una falta de respecte de Futur per la Sénia i com una “traïció” al seu soci de govern. I més encara, quan l’alcaldessa els va comunicar, just després del mateix ple i ja a porta tancada, que recuperava la idea de formar un govern d’unitat a la Sénia. Una idea que no havia reeixit just després de les últimes eleccions municipals.

Robert ha recordat que en aquell moment, just en acabar el ple, no van acceptar formar part d’un govern d’unitat. Però que Convergència i Unió sí que ho va fer tres dies després, en una trobada entre el mateix Robert i l’alcaldessa Marutxi Ballester. Finalment, el govern de concentració a la Sénia no va ser possible a causa de la negativa del Partit Popular, que actualment també tres regidors. Després d’això, també va haver-hi moviments i negociacions per formar altres governs més amplis, i també per seguir amb la situació anterior de pacte entre Futur per la Sénia i Convergència i Unió. Però Robert ha reiterat que CiU seguirà treballant per la Sénia des de l’oposició.

Després del trencament del pacte, Robert ha assegurat que no han tingut cap més proposta ni cap més reunió per intentar refer el pacte de govern entre Futur per la Sénia i el grup de CiU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta