18 de setembre del 2013

El CAT aclareix que la reducció de la concessió sol·licitada a la CHE no suposa una renúncia al màxim legal



L'AMPOLLA (Baix Ebre).- El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha hagut de matisar aquest dimecres que la petició d'una reducció del cabal per al minitransvasament a Tarragona en 17 hectòmetres cúbics anuals, sol·licitada a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), no suposa "cap renúncia sobre la reserva legal de cabal màxim de 4 metres cúbics per segon" -126 hectòmetres cúbics a l'any-. Segons el CAT, es tracta d'una "modificació de la concessió" i "atorgament d'una nova concessió adequada a la modulació mensual", en funció de la demanda al llarg de l'any.

Per tant, el que ha sol·licitat el CAT a la CHE és reduir temporalment en 17 hectòmetres cúbics anuals de la concessió de què disposa per al ministransavasament al Camp de Tarragona, per tal d'ajustar la dotació a la diferent demanda de cabals segons els mesos de l'any. Així, planteja una modificació que reflecteixi la realitat del consum, amb una demanda estacional i un màxim per mesos, enlloc d'un cabal constant. Arran la petició de l'ens gestor del ministranvasament a Tarragona, l'organisme de conca ja ha obert un expedient de tramitació. Així ho ha explicat el president de la CHE, Xavier de Pedro. Actualment, el cabal que regeix aquesta explotació del CAT és de 3,856 metres cúbics per segon en cabal continu, aprovada l'any 2002 pel govern espanyol amb la previsió de transvasar aigua a Barcelona. Però com aquesta ampliació geogràfica va quedar derogada amb la llei 11/2005 que modificava el Pla Hidrològic Nacional, l'organisme sosté que la quantitat fixada 'no s'ajusta a la necessitat de consum'. Aquest és l'argument que utilitza el CAT per demanar tornar a la 'situació anterior a 2002', quan l'explotació es basava en una demanda estacional, amb cabals màxims diferents segons els mesos de l'any.

Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta