18 de setembre del 2013

Tortosa millora les mesures per combatre els incendis forestals a la zona del Coll de l'Alba



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Agrupació de Defensa Forestal de Tortosa està finalitzant una actuació global per facilitar la lluita contra els incendis forestals a la zona del Coll de l'Alba. Així, entre les principals actuacions es troben la construcció d'un punt de reserva d'aigua, amb una capacitat de 224.000 litres, per abastament de mitjans d'extinció aeris i terrestres, així com l'arranjament d'un camí d'uns 750 metres per fer-lo accessible a les dotacions de vehicles dels Bombers. Properament, també es construirà la presa i canonada que han de permetre abastir les dotacions de terra. L'actuació té un cost de 26.773 euros, subvencionats íntegrament per la Generalitat de Catalunya, sota la direcció tècnica del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE). Aquestes obres complementen els treballs de neteja forestal i de creació de franges de prevenció d'incendis en tot l'àmbit del Coll de l'Alba, Mig Camí i Pinar de Gassia, així com la construcció d'un altre punt d'aigua al camí d'en Rubí. L'ADF de Tortosa, des de la seua creació el 2009, disposa de més de 20 voluntaris que han treballat en la neteja de senders, entre d'altres actuacions, per facilitar les tasques d'extinció d'incendis en el terme municipal de Tortosa, que inclou Campredó, Bítem i els Reguers.

1 comentari:

  1. Lo que podrien fer també és mirar els jardins/finques, habitades o abandonades, a prop de Tortosa (p.e. Simpatica, Bc Caputxins ...) i explicar als veins que poden fer, o que han de fer, per mantenir-los relativament nets i segurs - consells, ajuts. Hi ha cada lloc que fa temor - és molt facil, si no no hi vius, deixar abandonat la finca, pero pels que viuen al costat, pos, és un perill.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta