L'acord de gestió entrarà en vigor el primer de gener d'aquest 2014, i els germans preveuen inaugurar el negoci un mes després, amb l'inici del contracte. El projecte preveu les visites turístiques a l'edifici, acabat de construir l'any 1922 i batejat posteriorment com a "Catedral del vi", que també continuarà produint l'oli i vi a partir del fruit que continuaran portant els 150 socis de la Cooperativa -amb un preu ja pactat-. Els nous gestors calculen que durant els primers anys, aquesta producció arribarà a les 45.000 ampolles de vi i entre 30.000 i 40.000 litres d'oli.
De fet, aquesta iniciativa és una continuació del projecte d'elaboració de vi iniciat per aquests empresaris a Gandesa, juntament amb el celler Josep Vicens, amb una producció anual de 15.000 ampolles dins la DO Terra Alta. "Volíem situar-nos en un lloc en concret: vam buscar una bodega i vam trobar el lloc ideal, perquè el podem explotar turísticament, fent visites, produir el vi que estem fent i fer restaurant, que és el que ens caracteritza i hem fet tota la vida. Tot en un lloc tant especial, amb el seu encant arquitectònic i museístic", ha explicat Joaquim López.
Sobre el terreny, el projecte preveu reformar la botiga, on es comercialitzarà vi, oli i productes de la zona. També es posarà en funcionament el molí d'oli per a finalitats demostratives, a més de condicionar la maquinària original per produir vi; s'arranjarà la zona de dipòsits, es condicionarà el soterrani i algun trull, així com es prepararà un circuit de visites, que podran ser pel sistema d'audioguia o mantenint les visites guiades. La inversió inicialment prevista és d'uns 400.000 euros, incloent publicitat i promoció.
Al mateix recinte, els promotors instal·laran un restaurant concertat per a grups nombrosos, aprofitant que la seua activitat principal se centra en el món de la restauració, amb la Masia Pla dels Catalans de l'Aldea i l'Hotel Villa Retiro-Restaurant Torre de l'Indià, aquest últim reconegut amb una estrella Michelin. També s'habilitaran zones de tastos de vi i oli per als visitants. El recorregut turístic mostrarà l'arquitectura i art de l'edifici, la zona de tines amb túnel d'aromes i un petit museu, es podrà accedir als trulls i soterranis, es projectaran audiovisuals, veure el molí d'oli artesanal i l'engranatge de producció original.
Turistes estrangers
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha celebrat la posada en marxa d'aquest projecte perquè suposa "un sortida per a la situació complicada que ha passat molts anys la Cooperativa del Pinell", a més de donar solució "al tema de les visites" al celler i la creació de llocs de treball . Pallarès també ha subratllat el ressò que l'activitat dels restauradors en aquest espai pot generar per al nom de la comarca i a les Terres de l'Ebre posant en "valor un patrimoni molt important" de la mà de la gastronomia i amb voluntat d'impulsar paquets turístics per promocionar el territori.
Via ACN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.