19 de setembre del 2013

Mas celebra des de Tortosa que el govern espanyol ja es preocupe de la reivindicació de Catalunya

TORTOSA (Baix Ebre).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït aquest dijous al ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que finalment s'ocupi de la reivindicació de Catalunya a favor d'una consulta. "Cada dia criden ambaixadors, vol dir que ja els deu preocupar això", ha argumentat Mas des de Tortosa, en el marc de la seua intervenció davant del grup parlamentari de CiU per preparar el nou període de sessions. En aquest sentit, el president de CiU ha manifestat que prefereix que el govern espanyol estigui instal·lat en la "campanya del no", i ha recordat que fa un any es parlava d'una "calentura de verano". En referència al debat sobre la pertinença a la Unió Europea (UE) d'una Catalunya independent, Mas ha instat Europa a preguntar-se com pot ajudar els catalans a votar.


En les jornades del grup parlamentari de CiU al complex cultural de l'antic escorxador de Tortosa, el president Mas ha remarcat que “Catalunya estarà dins del mercat europeu i tindrà l’euro”, i afirma que “la política de la por ens la intentaran introduir aquells que volen que això fracassi”. Segons Mas, el fet que el govern espanyol “comenci a cridar cada dia a ambaixadors vol dir que veuen que la consulta es farà i estan fent campanya pel no”. A més, el president català s'ha preguntat si “pertànyer al club de la Unió Europea (UE) no hauria de ser garantia per tal que un poble que vol votar, pugui votar”. Mas ha remarcat que seran els catalans els que decidiran si Catalunya es converteix en un estat, però ha preguntat “com pot Europa ajudar a que els catalans puguin votar de forma democràtica, igual que votaran els escocesos o van votar els quebequesos”.

D'altra banda, el president Mas ha manifestat que “els catalans han de votar sense por, però la por ens la intentaran introduir aquells que volen que això fracassi”. Sobre una possible sortida de la UE, el president ha argumentat que l’important és l’economia i que als grans inversors “el que diuen és: no ens preocupa la situació política de Catalunya, ens és igual si és Estat, el que no volen és que Catalunya no tingui l’euro”. “En aquest sentit, no hi ha cap perill, cap temor, perquè Catalunya estarà dintre del mercat europeu i en qualsevol cas estarà dins l’euro”, ha reblat.

De cara al proper curs polític, el president Mas ha identificat quatre grans reptes als quals es farà front. En primer lloc, donar la volta a la situació econòmica. “Crec que podrem dir, en els propers mesos, que anem deixant enrere la recessió i podem començar a parlar d’un cert canvi de tendència”, ha assegurat el president. El segon gran repte és l’evolució de les polítiques públiques i de l’Estat del Benestar. En aquest sentit, ha remarcat que “si es donen totes les circumstàncies, que espero que es donin, el 2013 serà l’últim any de retallades i el 2014 serà el primer any en el que no hi hagi més retallades”. El tercer repte és restituir la confiança entre institucions i ciutadania, que s’ha anat malmetent. El president Mas ha recordat que s’estan prenent mesures en la línia de la transparència i la informació pública, com la llei de la transparència i la llei electoral, que s’estan tramitant al Parlament, o la posada en marxa del portal de la transparència per part de la Generalitat. Finalment, el darrer repte és el procés que ha engegat Catalunya. Un procés que “està en marxa amb el full de ruta establert: volem fer la consulta el 2014 i pactarem consulta i data a finals d’any”.

El president Mas també ha assenyalat que “volem que aquest procés es faci amb grans majories i això no depèn només de un president i un govern sinó de moltes forces polítiques que han d’estar a l’alçada de les circumstàncies”. “El ‘Catalan Way’ està en marxa”, ha continuat, i “no ens podem apartar ni un mil·límetre de la nostra manera de fer: sempre democràtic, sempre pacífic, sempre legal i sempre amb àmplies majories”.

Imatge ACN, Ferran Bel a Instagram i Manolo Velázquez

8 comentaris:

  1. ...mi muy honorable señor Presidente...esperar a un año, es tardar demasiado, la independencia se tiene que hacer...¡ya!...no hace falta la convocacion de un plesbecito, se hace una carta a cada ciudadano que viva en Catalunya, en la carta se pone una papeleta con dos cuadritos, el "si" y el "no", un sobrecito para poner la papeleta con la votacion, y se pone todo dentro de otro sobre mas grande, y se pone el sello y se manda a la Generalitat o al Parlament, y al cabo de un mes se cuenta el resultado, los que contestan el SI o el NO ira como se dice "a misa", los que no contesten, o hagan el voto nulo o en blanco, dan a entender "que les es indiferente" la situacion politica, tambien a cada ciudadano se le podra asignar un numero del nuevo documento de identidad catalan, cuando se le ponga la direccion al sobre, pero sepa que tenemos que hacer esta consulta lo mas rapido posible...esto lo escribo en castellano para que lo lean todos, hasta los extranjeros que nos viven aqui, asi que les ruego a estos señoritos "toca-pelotas" que se abstengan de soltar "gilipolleces" que sueltan por el idioma...

    ResponElimina
  2. albertito, albertito I quantes xorrades no ? Perdona eh ? .
    Això de l'idioma ho hauries de tornar a reflexionar. Primer, dius que ho fas per a que ho llegeixen fins i tot els "extranjeros", quins els que no saben ni castellà ?. Però vaja, canviar de llengua per a que ho entengui més gent, no té ni cap ni peus. Que no veus que no estàs a un blog de Madrid ni de Buenos Aires ?
    I que consti que t'hi poso objeccions pel que tu mateix dius, no perquè no puguis escriure en castellà, faltaria més.
    Ara que, lo més gros són les solucions que dones per a la consulta. Només et falta dir que un cop el "sobre més gran " arribi a la Generalitat o el Parlament, el recompte el faci el Consell assessor per a la transició nacional. De l'enviament a tots els que visquin a Catalunya i el numero del nou carnet, ja no cal ni que en parlem, no trobes ?
    Tampoc cal que en parlem de que " la indepenencia se tiene que hacer ya ". Llavors per a què vols enviar cap sobre ?

    ResponElimina
  3. I aquest senyor que assoma el bigoti entre mas i Bel no és l'amic dels russos a Lloret? que encara té càrrec al partit este pajaro? Llàstima no saber-ho per poder avisar als Mossos i que el detinguessen a l'escorxador...

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. http://estatic.elpunt.net/imatges/19/76/baixa/780_008_1976488_ce0c86c29320605edc3d7b8f5ed305cf.jpg

    ResponElimina
  6. ...pel que veig senyor o senyora "cucafera", vostè és dels catalans i espanyols alhora... que aquest lloc es de caràcter local o territorial, no ho poso en dubte... però per Madrid si n´hi ha que ho miren (com miren altres llocs que hi ha repartits per tot Catalunya)... ¡en fi!... ya us vaig dir als toca-pilotes, que no us canseu amb mi, no omfaran anar am vergonya, ya que no la conec... i sobre el que vaig dir, van ser el meu punt de vista... i es veu que aalguns o algunes no us interessa que es diguin públicament...

    ResponElimina
  7. Una pregunta Albertito. Has sortit mai de Catalunya? Has viatjat? Aquest racisme anacrònic que pateixes sol curar-se així: viatjant i coneixent noves cultures, parlant amb gent d’altres indrets del món. Les teves idees de com s’ha de portar la “transició nacional” són sinó menys ridícules.

    ResponElimina
  8. Una resposta Gutijaume...pel que veig, hi ha molt del PP tortosí o de la comarca escrivint a la Marfanta, malauradament els vostres caps dels madriles han donat consignes que els altres del PP repetixen com cotorres (ho dic p er això de ser uns nazis els independentistes), jo no tinc res contra els espanyols, sino contra uns espanyols, i vosaltres els d´aqui, sou una espècie en extinció, sinó mireu...en l´estament tortosí, no´mès "sacasteis" un escó...i a la proxima ni tan sols arribareu a l´un...aixi que salutacions gutijaume(toca-pilotes)i que et vagi bé...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta