17 de gener del 2014

Joan Maria Roig proposa una gran aliança hospitalària a les Terres de l’Ebre



AMPOSTA (Montsià).- Crear una aliança hospitalària a les Terres de l’Ebre, amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com a centre de referència. Aquesta és la proposta que Joan Maria Roig ha deixat al damunt de la taula del conseller Boi Ruiz després de jubilar-se com a gerent de les empreses públiques i consorcis de Catalunya adscrits al Departament de Salut. De fet, Roig ha fet diverses propostes per reformar l’administració de la sanitat catalana, segons ha explicat durant una entrevista a Canal 21 Ebre. En aquest sentit, Roig ha defugit de parlar de la creació d’una Sagessa específica per a les Terres de l’Ebre, i ha apostat per un altre sistema: una “gran aliança” dels diversos hospitals i clíniques que hi ha actualment al territori. És a dir, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, l’hospital d’Amposta, l’hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa, amb el Verge de la Cinta com a hospital de referència. De fet, Roig ha posat com a exemple el que s’ha fet a Tarragona, amb l’objectiu de racionalitzar el sistema per garantir una bona assistència sanitària per als ciutadans.

En la mateixa entrevista, el fins ara gerent de les empreses públiques i consorcis de Salut ha detallat que l’aliança sanitària de les Terres de l’Ebre no inclouria l’assistència primària. Roig també ha afegit que caldria buscar un nou mecanisme de representació política en aquest mateix àmbit.

Finalment, Roig ha conclòs que la sanitat catalana necessita una reforma perquè les condicions han canviat, i ara cal buscar criteris de sostenibilitat del sistema. De fet, ha explicat que la seua etapa com a gerent de les empreses i consorcis de Salut ha estat gratificant però molt dura a causa dels ajustos i retallades. Així, Roig ha volgut agrair la dedicació dels professionals que en els darrers anys han fet possible el sosteniment del sistema sanitari català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta