26 de març del 2014

ERC revela que una execució hipotecària posa en subhasta pública tot el complex comercial Futuro Ciudad Amposta


AMPOSTA (Montsià).- El portaveu del grup municipal d’ERC d’Amposta, Adam Tomàs, ha revelat aquest dimecres que els republicans han  tingut accés a l’execució hipotecària que han dictaminat els Jutjats d’Amposta a favor del Banco Popular, pel deute de l'empresa de Futuro Ciudad Amposta amb aquesta entitat bancària. Una sentència que, segons ERC, suposa el tret de sortida al procés per subhastar els locals del complex comercial de la capital del Montsià, inaugurat al desembre del 2010. amb una inversió inicial de 30 milions d'euros. Una subhasta que també inclou els espais que antigament ocupava Carrefour. Aquesta situació, segons Tomàs, "posa en entredit tot el discurs que havia fet fins ara l’alcalde Manel Ferré, el qual fins fa no gaire havia generat expectatives sobre la possibilitat de que s’hi posés una altra marca a explotar aquell local immens". El regidor republicà també ha recordat que "per prendre part de la subhasta caldrà presentar-se als Jutjats d’Amposta el proper 2 d’abril i presentar ofertes per les 28 finques que sumen un valor total que frega els 20 milions d'euros, que és el deute que té contret l’empresa Futuro Ciudad de Amposta, SL amb el Banco Popular".

Segons ERC, fins el passat mes de juliol, Futuro Ciudad de Amposta mantenia deutes amb l’Ajuntament. Aquests deutes feien referència, sobretot, a l’IBI corresponent als anys 2011, 2012 i 2013, i pugen fins a 274.500 euros. Adam Tomàs ha manifestat que "amb aquest volum d’impagaments era obvi que la cosa acabés malament". "El què ens sorprèn és el fet que l’alcalde no hagi analitzat degudament aquesta informació que disposava el consistori, i hagi estat parlant de possibles alternatives a Carrefour, quan l’empresa promotora d’aquest complex fa tres anys que no compleix amb les seves obligacions tributàries", ha dit Tomàs. Quant al deute, el portaveu d'ERC ha afirmat que ara preguntaran a l’àrea d’Intervenció de l’Ajuntament en quina situació queda el tema, després que s’haja executat la hipoteca, i quines opcions hi ha, "si és que n’hi ha, de cobrar-lo". En el cas que aquests diners es perdin, el portaveu d’ERC ha manifestat que "el municipi d’Amposta haurà perdut molts diners pel camí amb aquesta aventura". "En primer lloc, per les quotes d’IBI que deixarem d’ingressar i, en segon lloc, per les aportacions suplementàries que va fer l’Ajuntament a l’hora d’urbanitzar aquella zona que ara quedarà molt afectada des d’un punt de vista de la seva activiat comercial", ha conclòs.

A més, Tomàs ha recordat que, finalment, l’Ajuntament d’Amposta va haver d’aportar al cost de la urbanització de la zona comercial més d’1,4 milions d'euros; és a dir, 543.000 euros més del previst inicialment, que havia de ser de 850.000 euros. De la mateixa manera, el portaveu d'ERC a Amposta també ha volgut mostrar el seu suport als botiguers que encara queden al complex, "els quals es troben en una situació molt delicada, sense llum ni aigua a les zones comunitàries i totalment desemparats perquè l’alcalde ja ha dit en més d’una ocasió que aquest és un tema privat". En aquest sentit, el regidor ha dit a Manel Ferré que "si és bo per a sortir a les fotos d’inauguració, també ho hauria de ser per ajudar els petits empresaris que s’han quedat a la intempèrie arran una operació que s’ha demostrat que va ser totalment especulativa".

El regidor republicà ha assenyalat que l’equip de govern pretén impulsar canvis urbanístics en aquesta mateixa zona, per afavorir que els locals del polígon de Tosses tornin a la ciutat. Uns locals que creuen que aquesta opció podria representar una oportunitat per salvar els seus negocis, abans de tancar. "El més greu de tot plegat és que va ser l’equip de govern de CiU qui va prohibir l’obertura de nous locals d’oci nocturn al nucli urbà, per enviar-los tots cap amunt", ha recordat Tomàs. D’aquí que el republicà haja acusat l’equip de govern d’’actuar d’una manera "totalment caòtica, sense planificar el que fa i, amb els seus errors, situar els empresaris d’aquest sector amb la soga al coll".

Així, el portaveu d’ERC no ha volgut entrar a valorar si l’opció del trasllat de la zona d’oci ara per ara és la millor opció. Segons Tomàs, no tenen prou informació i encara desconeixen l’opinió del veïnat i la dels locals establerts a la ciutat. Per aquest motiu, Tomàs ha emplaçat a l’alcalde a "dialogar amb tothom i a tenir  prudència", perquè l’execució hipotecària del centre comercial Futuro Ciudad Amposta "obre un escenari de gran incertesa".


"Es va vendre molta fum amb anuncis que pregonaven l’arribada de grans multinacionals i franquícies, i ja es veu amb què ens hem quedat: amb drets de cobrament, inversions a fons perdut i una gran fractura en les il·lusions col·lectives", ha afirmat Tomàs tot posant en qüestió la credibilitat de l'equip de govern. Per aquest motiu, el portaveu d'ERC ha conclòs que ERC no avalarà cap nova reqüalificació urbanística a un any vista de les properes eleccions municipals, "sense que abans no s’hagi assolit un consens ampli amb la població".

Imatge ERC Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta