26 de març del 2014

Jarque (ICV) aposta per revisar el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues per tenir més força contra el pla hidrològic de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El president d’Iniciativa a Tortosa, David Jarque, ha confirmat aquest dimecres que Joan Herrera participarà diumenge en la manifestació que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat a Sant Jaume d’Enveja i Deltebre, en contra del nou pla hidrològic i per reclamar un altre cabal ambiental. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jarque ha refermat el compromís dels ecosocialistes amb la defensa de l’Ebre i amb les mobilitzacions que puga convocar el moviment social. De fet, a més d’anunciar la presència del president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Jarque ha recordat que Iniciativa ha convocat tots els seus militants i simpatitzants a participar activament en la manifestació del 30 de març a Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

En la mateixa entrevista, Jarque ha valorat molt positivament la unitat política en contra del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre. En casos com el de l’Ajuntament de Tortosa, fins i tot amb el vot del regidor del PP per reclamar un altre cabal ecològic. De la mateixa manera, el president d’ICV a Tortosa ha recordat que Europa tindrà un paper clau, i que caldrà aprofitar les eleccions del 25 de maig per portar a Brussel·les l’oposició al pla de conca. En qualsevol cas, Jarque també ha destacat el compromís de la Generalitat per reclamar un altre cabal ambiental, però ha volgut denunciar les contradiccions del govern de CiU defensant els regadius del Xerta-Sénia i del Segarra-Garrigues. De fet, ha dit que si també es revisen les concessions de reg a Catalunya, les Terres de l’Ebre tindran més força en les seues reivindicacions.

D’altra banda, Jarque ha expressat el suport d’Iniciativa a la protesta de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, també convocada per diumenge amb un #avuinoapguem als trens de les línies R15 i R16. Finalment, el president d’Iniciativa a Tortosa ha explicat per quin motiu el seu partit rebutja el projecte de BCN World, tot i els 7.000 llocs de treball anunciats. De fet, ha advertit que l’aigua del BCN World haurà de sortir, per força, del minitransvasament de l’Ebre a Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta