18 de desembre del 2015

Els veïns fan l'últim tall del 2015 a l'N-340 confiant en una solució amb el canvi de govern a l'Estat


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- Aquest dijous a la tarda s'han fet els últims tres quarts d'hora de protesta de l'any a l'N-340 ebrenca. S'han fet a les Cases d'Alcanar, al Montsià, i l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. A Vinaròs, al Baix Maestrat, no s'ha autoritzat la protesta després del gran col·lapse que es va generar la setmana passada al coincidir el tall amb un accident a l'AP-7. La d'aquest dijous ha estat l'última mobilització de l'ofensiva veïnal per una AP-7 gratuïta aquest 2015. Com els propers dijous, el 24 i el 31 de desembre, coincideixen amb vespra de festius, no es faran més protestes per no complicar la tornada a casa de transportistes i veïns. Els talls es reprendran el 7 de gener amb la mirada posada sobre el nou govern que hagi sortit del 20-D i la possibilitat que arribin solucions. També es comença a parlar d'una gran reivindicació festiva a l'Ampolla per al gener.

Com ha explicat el copresident de la Federació de Veïns d'Amposta, que lidera l'ofensiva veïnal, Llorenç Navarro, els talls setmanals s'aturen per la coincidència amb les festes nadalenques. "Aquestes dues setmanes per respecte als transportistes i a les persones que es desplacen d'un poble a un altre, fins al 7 de gener no tornarem a tallar la carretera. Aquestes setmanes no volem que hi hagi cap desgràcia i invitem a la gent que tingui molt coneixement en aquests dies de carretera per poder passar els Nadals en família", ha demanat Navarro.

L'ofensiva veïnal té tres setmanes per carregar piles i encarar el retorn a les protestes a la carretera amb força. "Al mes de gener, amb un nou govern – a l'Estat- serà el moment de negociar fort i intentar que el moviment veïnal sigui escoltat. Esperem que qui entri a governar tingui ganes de resoldre aquesta problemàtica que tenim", ha recordat el portaveu del moviment veïnal per l'alliberament dels peatges.

Navarro ha fet balanç d'aquests tres mesos de talls ininterromputs cada setmana. Han estat, en concret, 13 setmanes i 15 talls, inclòs l'organitzat pels alcaldes divendres passat. El copresident de la federació ampostina s'ha mostrat satisfet pel suport incondicional de molts veïns que cada setmana protestes durant tres quarts d'hora a peu d'asfalt. "És el que ens empeny i ens motiva a seguir", ha apuntat./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta