17 de desembre del 2015

Trens Dignes celebra la baixada de preus però reclama la integració tarifària per a l'Ebre

 

TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha valorat com una “petita gran victòria” la rebaixa entre un 12 i un 20% de les tarifes ferroviàries en els serveis entre les Terres de l’Ebre i Barcelona. Una mesura que va anunciar el departament de Territori i Sostenibilitat aquest dimecres i que entrarà en vigor l’1 de gener. La mesura pretén acabar amb les actuals diferències tarifàries dels serveis de Renfe que comuniquen Barcelona amb poblacions de fora del territori català, com ara Vinaròs. I és que amb els descomptes d’anada i tornada era més barat viatjar a Barcelona des de Vinaròs o Faió que des d’Ulldecona o Riba-roja d’Ebre.

La portaveu de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, ha afirmat que aquesta rebaixa de les tarifes és un benvingut “factor corrector” però ha reclamat la implantació de la integració tarifària al territori.

La rebaixa en el preu dels bitllets oscil·la entre els 2’88 i els 3’70 euros en el bitllet d’anada i tornada entre les estacions de l’Ebre i Barcelona, i entre els 8 i els 10 euros en el Bono Exprés. Per exemple, viatjar des de Tortosa a Barcelona costava 15’35 euros i amb la rebaixa anunciada costarà 13’50 euros. La rebaixa més important es produeix en els trens que surten des d’Ulldecona o Riba-roja d’Ebre on el bitllet senzill passarà dels 17’10 euros als 13’65 euros.

Castellà ha reconegut que la Generalitat està equiparant el servei ferroviari de les Terres de l’Ebre amb la resta de Catalunya però ha remarcat que encara queda molta feina per fer com ara incrementar les freqüències dels serveis. / Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta