18 de desembre del 2015

Sabanza diu que ara el més important és decidir com es distribueix l’impost nuclear

 

MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- El director de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE), Joan Sabanza, ha fet aquest divendres un balanç molt positiu de la seua etapa en el càrrec, que deixarà en les properes setmanes. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabanza ha valorat que la MADE, com a grup de pressió, ha pogut influir per positivitzar el territori com a zona especialitzada en la producció d’energia elèctrica. També en qüestions com la creació d’una càtedra universitària d’energia i desenvolupament local; la negociació d’una tarifa més barata per empreses de la zona MADE; i la reversió al territori d’una part del nou impost nuclear de la Generalitat. En aquest sentit, Sabanza ha dit que ara no és el moment de discutir si és el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre qui ha de gestionar els diners, sinó de redactar el reglament que farà possible que a la comarca s’inverteixi el 10% de l’impost. De fet, ha recordat que la proposta de la MADE va més enllà de la Ribera d’Ebre, ja que també reclama actuacions a la Terra Alta, al Priorat, al Baix Camp i al sud de Lleida.

D’altra banda, Sabanza ha valorat força negativament els programes electorals dels partits que es presenten a les eleccions del 20 de desembre. El director de la MADE ha lamentat les indefinicions en matèria de model energètic, i també que alguns partits s’estiguen comprometent a tancar les nuclears. Segons Sabanza, això seria inviable a mig termini, i menys en un escenari d’una hipotètica Catalunya independent.

Finalment, Sabanza ha proposat que les Terres de l’Ebre consensuïn un pla territorial d’infraestructures viàries, ferroviàries i fluvials, amb una visió global i defugint dels localismes i del victimisme històric. L’objectiu d’aquest pla seria superar qüestions com la polèmica per l’N-340 i la construcció de l’autovia A7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta