AMPOSTA (Montsià).- La Reserva Natural de Riet Vell, un arrossar de cultiu ecològic al Delta de l'Ebre, és l'espai on des de fa sis anys l'entitat ecologista SEO/BirdLife organitza el Festival del Fang. Un esdeveniment que aquest cap de setmana ha reunit prop d'un centenar de persones i que busca posar en valor un turisme lligat als ocells, les tradicions i l'agricultura. Moltes de les activitats que s'hi han dut a terme van dirigides als més petits, amb jocs perquè entenguin com funcionen els becs de les aus, un taller d'anellament amb xarxa, la construcció de parets amb fang i palla, o demostracions de com espellofar arròs. La jornada ha acabat amb una paella cuinada amb l'arròs que es produeix a la finca.
L'objectiu principal del Festival del Fang, segons ha explicat el responsable de SEO/BirdLife a les Terres de l'Ebre, Ignasi Ripoll, és "demostrar la importància del camp d'arròs com a medi ambient". És a dir, que "no és només un cultiu, sinó que té altres facetes importantíssimes", com ara la fauna aquàtica, els ocells que hi viuen o les possibilitats que ofereix per fer educació.
Tot plegat, ha assenyalat Ripoll, ho preparen amb la voluntat "que es valoritzin tots els aspectes de l'agricultura tradicional, de les formes antigues de treballar", però "no d'una manera folklòrica", ha dit, "sinó d'una manera que implica entendre, adquirir coneixements, i desenvolupar activitats que tenen un possible futur econòmic per aquestes terres", ha finalitzat.
Mentre aquest diumenge s'han dut a terme les activitats més familiars, dissabte va tenir lloc la xerrada i taula rodona titulada 'L'agricultura tradicional a l'avantguarda'. Óscar Cid, expert en interpretació del patrimoni, va actuar de moderador, mentre que els ponents van ser Jordi Llavina, del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí; Josep Aragonès, coordinador de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre; Josep Polet, expert en turisme de tradicions i natura, i Josep Olives, expert en horta i olivera d'Unió de Pagesos.
Via ACN
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.