12 de febrer del 2007

Huguet, el campus de la URV i les eleccions municipals a Tortosa

A Tortosa hi ha un cert neguit perquè el conseller d'Universitats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, ha posat en dubte el finançament immediat del campus de la URV a les Terres de l'Ebre. Segons Huguet, encara s'ha de determinar si hi ha pressupost en el pla d'infraestructures, per poder finançar la construcció del campus a Tortosa, i encara és massa aviat per pronunciar-se sobre la seua viabilitat immediata. Huguet, que durant la seua etapa anterior al Govern ja va tenir la brillant idea de convertir el pantà de Flix en el nou Port Aventura de la descontaminació, ara vol disfressar-se de boti i posar-nos la temor al cos, quan la URV ja ha encarregat el projecte de l'edifici, i just quan l'Ajuntament de Tortosa ja ha fet la requalificació dels terrenys que ha de permetre la instal·lació del campus. De què va, el senyor Huguet? Primer vaig pensar que només s'estava fent de rogar, per poder sortir després a dir que el campus de Remolins pot tirar endavant gràcies a ell, o gràcies a ERC. Molts ja sabreu l'estira i arronsa que va haver-hi entre el PSC i ERC, per traslladar el projecte del campus des dels Josepets fins al parc de la Fira. Si entenem les declaracions d'Huguet en clau estrictament política, podem pensar que ERC vol continuar fent-li la vida impossible a l'alcalde tortosí, Joan Sabaté. Falten menys de quatre mesos per les eleccions, i la campanya podria enrarir-se molt, si el nou campus de la URV perillés per les prioritats del conseller Huguet. L'efecte col·lateral, però, seria que una polèmica així podria perjudicar el nou candidat d'ERC a Tortosa, Ricard Forés. Però hi ha algú que puga pensar que ERC no vol que Forés faci uns bons resultats?

19 comentaris:

  1. Gustau, has explicat exactament tot el que vaig pensar quan vaig sentir la noticia.
    Es més abans de que es tirent a la teva jugular, t'he de dir que com jo ho veus desde el punt de vista del territori i no desde el punt de vista d'un partir.
    Felicitats

    ResponElimina
  2. Sabaté continua gestionant molt malament els recursos públics. En aquest cas encara és pitjor doncs no té res que gestionar... no té ni tan sols pressupost.

    Ja n'hi ha prou de passar les responsabilitats als altres. Sino hi ha pressupost és perquè els socialistes no s'han preocupat del tema, ni més ni menys.

    ResponElimina
  3. Sincerament no seque pensar, no estic molt informat sobre el tema, però recentment diversos mitjans de comunicació ho han estat anunciant, el nostre sistema universitari és ineficaç. POtser si que a loa gent de Tortosa ens faraia tenir una Universitat, però es que potser no es viable fer-ho. A Lleida i Tarragaona s'estan plantejant eliminar ja diverses llicenciatures a les seves facultats. Potser a una ciutat com la nostra ens interessaria més tenir una bona formació professional o alguna diplomatura/llicenciatura ben especialitzada capaç d'atreure estudiants de fora. Crec que no tindriem que competir amb altres ciutats oferint carreres que ja es fan a altres llocs. D'aquesta manera afavoririem la mobilitat d'estudiants, els d'aqui podriem continuar anant altres llocs per formar-nos, i obririem la porta a estudiants de fora del territori

    ResponElimina
  4. Si sabaté hagués mogut fixa ràpid ara tindriem el campus i la carrera de magisteri. Ni Forés ni ningú d'ERC en té la culpa de la seva incomptència. O es que també serà culpa d'ERC que la regidora Amparo Moreno denunciï el que denuncia en la seva carta a la Veu de l'Ebre?

    ResponElimina
  5. M'agraden les requalificacions...Ens requalifiquem ?

    ResponElimina
  6. Perdò, però hem sembla que no heu llegit la noticia.
    Simplement us poseu a despocricar en contra de Sabaté.
    Que sou incapaços de llegir o qué?

    ResponElimina
  7. Jo si que he llegit la notícia i no crec que ni sigui culpa de Sabaté (ja que segur que no s'ha degut enterar com moltes coses) ni d'ERC (ja que ells mai busquen protagonisme i defugen de la polèmica). La culpa és nostra per tenir uns incompetens que ens representen.

    ResponElimina
  8. no tinc molta informació sobre el tema, però estic d'acord amb Gustau, seria molt fort que a hores d'ara, que nostre municipi ha fet els deures, ens vinguin amb "milonges. Jo respecte a un comentari anterior crec que en cap cas el nostre municipi i per extenció el territori(ja que en aquest cas Tortosa fa anys que jugar el rol de capital indiscutible)podem conformar-nos en tindre formació profesional, que també, però l'aposta clara del govern municipal per la universitat pública es del tot acertada.
    En el cas de si serà rendible, jo crec que la universitat de Tortosa pot oferir l'esta ubicada en una ciutat mitjana o petita i per tant els preus del lloger i el poder presindir de mitjans de tranport fa quelcom més economica la seva estada(pensant en els posibles estudiants de fora).
    Les especialitats que tendria que impartir crec que com a tots els campus nous es tendria que mirar on volem anar i poc a poc es posaria tot al seu lloc.

    ResponElimina
  9. Quina gràcia, els mateixos que fa uns dies en aquest mateix blog pregonaven una expectativa electoral del Sr. Forés amb 3 o 4 regidors a l’ajuntament, ara comencen aplanar el terreny amb l’excusa del campus i li carreguen el mort al conseller Huguet.

    Això és com en el futbol que quan les coses no funcionen la culpa és del camp, mai reconeixem que no hi ha equip.

    ResponElimina
  10. Jo també me he llegit la noticia...Insisteixo: Ens requalifiquem??

    ResponElimina
  11. Gustau, Gustau, el problema és que un campus a remolins ni és bo x a Tortosa ni és bo x al territori. El rpoblema és que Sabaté no ho ha pogut fer més malament posant a disposició dos espais molt difícil de païs per al departament i després a correcuita oferint un lloc al costat del pavelló sense tenir los metros suficients (requalificació). I ara canviant de tema, jo també penso que hi ha cert delegat d'universitats(exaspirantaalcaldable) que ja li aniria bé que Forés no tregués uns bons resultats, ara bé però que tot formi part d'una estratègia?? potser hauríem de mirar cap a amposta on la Cid sí que necessita per una banda un cop d'efecte (uncampus) i de retruc castigar al Forés que va desbancar lo seu candidat Monclús. Això es posa molt interessant, no trobeu?

    ResponElimina
  12. Jo penso que el Honorable Huget recapacite i pense mes amb la gent i em lo que va dir no fa gaire temps i no en los amics politics, si no tiempo al tiempo.
    Jo el tinc per un gran Senyor.

    ResponElimina
  13. Gustau, te he avisat, ja ho has vist, "son como niños".
    Deixal's estar si així son feliços, el seu unic objectiu es carregar contra tot el que va a favor de l'ajuntament.

    ResponElimina
  14. Jo crec que les Terres de l'Ebre necessiten un Campus on poder-se impartir estudis universitaris presencials, fa massa temps que exportem joves per estudiar fora del territori, i un cop formats en molts de casos no tornen. És un error tractar aquest tema, com ho esteu fent als comentaris a la noticia de Gustau, en clau exclusivament partidista, i per cert, donant per bons els dubtes d'Huguet. Aquest és un tema prou important per fer pinya, i almenys per una vegada possar-nos a treballar tots a una per fer realitat el Campus. Tortosa, durant molts anys ha estat la única ciutat del territori que ha esmerçat recursos importants per que aixó fos possible, deixem de ser victimistes i de fer crítiques esterils. No estic d'acord amb Huguet, en aquesta qüestió, i més igual que sigui d'ERC o del sum sum corda, com tampoc estic d'acord que alguns representants del Govern ara possin en dubte el tema de la vegueria per aquesta legislatura. Caldrà que fessim arribar al govern el nostre dessacord. Per cert, a vore si som més equànims, perquè em fa l'efecte que gent com Cinto algun dia son capaços de culpar a Sabaté de la mort de Manolete.

    ResponElimina
  15. Lo de l'Universitat a Tortosa no ho entendre mai. Una Universitat a l'estil clàsic(presencial) sols pot funcionar de dues formes: prop de fons importants de demanda (jovent o ciutats) d'estudis universitaris amb l'aparell colateral necessàri(biblioteques,centres d'investigasió,etc...), o lluny d'elles peró amb un staff acadèmic de primer ordre, cosa que implica diners, molts diners per sous, infraestructures (collegis, residències,etc...),etc...Tot aixó es posible(ara no ho tenim)tindre-ho a Tortosa...?. Si fins alguns polítics que la defensen envien els seus fills i filles a estudiar a BCN o VLC. ¡ Xeics !, menys vivor tortosina,un poc més de sentit comú i menys política voladora de coloms ¡. Tortosa sols te, ha tingut i tindrà (¿?), una Universitat "sostenible", històrica i, fins avui, única Universitat real(amb titols universitaris no diplomatures...)que és'Uned i , des de fa poc,l'Uoc. La resta es fer l'anec.

    ResponElimina
  16. Sempre igual estos d'ERC, és foten verds els uns als altres, i la veritat a la resta res mos hi fot.
    Aneu arreglats si voleu que vote el Forés este i tota la carronya que l'acompanya.

    ResponElimina
  17. En resum, Sabaté és un inepte. I no parlem del seu equipet de govern.

    ResponElimina
  18. Al final els ensenyament que se fan a tortosa son Empresarials, Turisme i Infermeria que la fan a l'hospital.

    Voleu dir que no seria millor un bon servei de trens terres de l'ebre-tarragona, poder anar a tarragona amb 1/2 hora o 3/4, i trens cada hora. la gent no se n'aniria fora a estudiar.

    ResponElimina
  19. Es fonamental salvar a Tortosa de SAbaté, Martín, Lahoses, Jornets, Enrics Roig, Aneses ingles, ignasis gisberts, etc etc, que al final tindrem a mossén imsa de tinent d'ancalde coyons!!!!....
    Vinga home, fora ja!!! sàvia nova, ja!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta