5 d’octubre del 2007

Tortosa haurà de fer una zona verda per compensar el campus al parc de la Fira

La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va aprovar ahir la modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa, que permetrà convertir en zona d'equipaments els 3.500 metres quadrats del parc de la Fira del barri de Remolins, zona en què s'ha de construir el futur campus de la URV. Amb tot, la comissió va posar com a condició que l'Ajuntament concreti ara en quin lloc del municipi es recuperarà la zona verda que ara es perdrà amb la construcció del campus de Remolins. En aquest sentit, em sorprèn que l'Ajuntament de Tortosa no tingués previst al seu expedient la creació d'una nova zona verda, ja que aquesta és una de les qüestions que Urbanisme té en compte quan ha de fer una requalificació d'aquest tipus... La requalificació dels terrenys quedarà aprovada definitivament al novembre. Un cop cedits els terrenys a la URV, les obres podrien començar abans de final d'any, segons la previsió de l'Ajuntament tortosí. D'altra banda, la comissió va aprovar la creació de 82,5 hectàrees de sòl industrial a les Camposines (la Fatarella), a l'Ametlla de Mar i al polígon d'Ulldecona.

9 comentaris:

  1. Sr. Moreno,
    No se sorprengue, estava ja previst i aquets metres de zona verda, necesaris per compensar els terrenys del campus universitari, surten amb escreix de la zona verda prevista en el POUM, aprovat recentment, un total 1.072.758m2. La llei d'urbanisme fixa en el seu article 58.1 F, que Tortosa ha de reservar com a zona verda 864.237m2, per tant la diferència sobrant és de 208.520m2. El requeriment de la CUTE, el que demana és que es concreti amb un planol, quins son d'aquests els 3.500m2 que formalment substitueixen els 3.500m2 de zona verda del Parc de la Fira, recalificats com a equipaments universitaris. Tot ja previst i preparat abans del 15 de juny passat.
    Cordialment.

    ResponElimina
  2. Cua de palla...?

    ResponElimina
  3. Siiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

    ResponElimina
  4. tenir cua (o la cua) de palla Donar-se algú per al·ludit davant una imputació que no li és feta directament.

    ResponElimina
  5. I, per als més ignorants, quines serien, a broc gros, les zones verdes alternatives? Suposo que amb urbatinzació (carrers, jardins, accessos, etc). Es que per a mi seria una bona noticia que el teixit verd de la ciutat pugue ampliar-se i harmonitzar-se amb les noves necessitats s'esbarjo, passeig i pulmó d'oxígen i bellesa natural.
    Ara bé, lo parc de la Fira ja és va sentenciar al posar les tres torres-mamotretos al mig del parc i tapar la vista del riu i dels ports a tot el barri. Antiurbanisme vulgar i mediocre.
    Cosa que em recorda a les pelis d'indis i "cow boys", on els recent arribats els hi foten tot lo bo als indígenes i els condemnen als suburbis , gettos i reserves.
    Despres d'això, la invasió de ciment ja estava més que paumada i mil·limetrada.

    ResponElimina
  6. Vull recordar que cuan es ba planificar el parque, y tota la urbanisacio del "parc de remolins" ya es ba fer prevenin la contruccio del campus, tal com diu ancara en el cartel que esta al comensamenet del parc.

    ResponElimina
  7. 2002/822 - AJUNTAMENT DE TORTOSA
    Urbanisme
    Anunci
    "El Ple d'aquest Ajuntament de Tortosa va acordar, en sessió extraordinària de data 31 de desembre de 2001, l'aprovació de l'alteració jurídica del terreny situat a la partida de Sant Llàtzer, sector "Pla de les Oblates", desafectant-lo del domini públic i restant com a bé patrimonial, i la descripció del qual és la següent:
    "Parcel•la d'equipaments públics, situada a Tortosa, partida de Sant Llàtzer, sector Pla de les Oblates, de superfície dos mil sis-cents seixanta-quatre metres, i cinquanta un metres quadrats, de forma irregular, que limita al nord amb el barranc de la Llet; al sud amb el carrer Bisbe Serra; a l'est amb zona verda, i a l'oest amb vial del FFCC".
    El present acord se sotmet al tràmit d'informació pública pel període de vint dies hàbils comptadors des de la data de publicació al BOPT i tauler d'anuncis de l'Ajuntament, durant el qual es podran formular les al•legacions que s'estimin pertinents.
    En el cas que no sigui formulada cap al•legació en l'esmentat període, l'acord esdevindrà definitivament aprovat sense cap més tràmit. "
    Tortosa, 16 de gener de 2002. -- L'alcalde (il•legible )
    PODRÍEM INICIAR LA RECUPERACIÓ PER AQUI ??

    ResponElimina
  8. Aquets Plens Extrordinaris a 31 de Desembre quan tothom es menja els torrons fan "estragos"....

    ResponElimina
  9. Pos em sembla que ni tan sols es va fer aquest Plé extraordinari , perque algú que hi debia d'estar , estaba a molts kilometres d'aqui. Igual es va fer per videoconferència....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta