20 d’abril del 2010

CiU insta a mantenir el servei d’urgències en l’àrea bàsica de salut de Móra la Nova

[Nota de premsa] Sancho, com a portaveu de sanitat de CDC, a través d’una Proposta de Resolució, insta al Govern a mantenir els horaris que s’havien anat prestant fins ara al CAP de Móra la Nova, i al mateix temps assegurar els serveis d’urgències domiciliàries les 24:00 hores


El portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió en la Comissió de Salut, el diputat Francesc Sancho, ha presentat una Proposta de Resolució al registre del Parlament, per evitar la nova organització que vol implantar la Conselleria de Salut en l’Àrea Bàsica de Móra la Nova – Móra d’Ebre. Una nova organització que afectaria negativament a l’usuari, i als mateixos professionals. Segons comenten aquestes últims, haver de fer guàrdies hospitalàries, i no de primària, és un perjudici a la població, ja que no han estat formats per a portar a terme aquestes tasques.

Les propostes que presenta CiU són mantenir els horaris d’atenció al públic i els mateixos serveis que fins ara s’hi ha dispensat al CAP de Móra la Nova, tots els dies de la setmana de 8:00 a 20:00 o 22:00 hores; i mantenir els serveis d’urgències domiciliàries les 24:00 hores i garantir als professionals sanitaris afectats la seva tasca adscrita a l’Institut Català de la Salut i a l’àmbit d’atenció primària de l’ABS Móra la Nova – Móra d’Ebre.

Com sabeu, el novembre de 2008 es va posar en funcionament un nou sistema de guàrdies nocturnes de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Móra la Nova - Móra d’Ebre, que dóna cobertura als pobles de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Garcia, Benissanet, la Serra d’Almos, Darmós, Miravet, Móra la Nova i Móra d’Ebre. Les guàrdies es venen realitzant al CAP de Móra la Nova.

En els darrers dies, el Departament de Salut de la Generalitat ha fet arribar als professionals de l’ABS una proposta d’integració del punt d’atenció continuada al Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, en la que a més es proposa el tancament de l’Atenció diürna al CAP de Móra la Nova els dissabtes, diumenges i festius, quedant únicament obert al públic de dilluns a divendres de les 8:00h fins a 20:00h.

Aquesta proposta representa una pèrdua de qualitat en l’atenció dels veïns de Móra la Nova i de la resta de municipis que conformen l’ABS.

Els professionals de primària implicats denuncien la possibilitat d’haver de fer guàrdies hospitalàries, i no de primària, tasca per a la qual no han estat ni contractats ni formats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta