20 d’abril del 2010

Ausàs demana a Chaves poder constituir la vegueria de l'Ebre passades les municipals


[Nota de premsa] El conseller de Governació, Jordi Ausàs, es reuneix amb el vicepresident i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, s’ha reunit amb el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial del govern espanyol, Manuel Chaves, a la seu del ministeri avui dimarts, 20 d’abril, per abordar el desplegament de la nova organització territorial de Catalunya en vegueries.

El conseller Jordi Ausàs ha explicat el primer pas del procés gradual de desplegament de la Llei de vegueries un cop aprovada: “El que pretenem amb la modificació de la LOREG i amb la proposta traslladada al ministre Chaves és que com a conseqüència de les properes eleccions municipals es pugui constituir amb tots el ets i els uts la vegueria de les Terres de l’Ebre”.

El conseller Jordi Ausàs ha valorat positivament la trobada i ha assenyalat que “se celebraran reunions de treball entre el departament i el ministeri per desplegar el més ràpidament possible aquesta llei”.

Preguntat sobre si el recurs d’inconstitucionalitat de l’Estatut afecta el desplegament de la Llei de vegueries, el conseller Jordi Ausàs s’ha mostrat partidari de “fer complir la llei, i l’Estatut és una llei vigent”. “La millor manera de defensar l’Estatut és desplegant-lo amb ambició, extraient al màxim les possibilitats que té. No podem estar aixecant-nos cada matí pensant que hi ha un Tribunal Constitucional que diu això o allò altre i que fa molt temps que ho hauria d’haver dit. El que hem de fer nosaltres és desplegar l’Estatut amb ambició”, ha conclòs.

A la reunió també hi han participat el secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, i la directora general de Cooperación Local, Llanos Castellanos.

Foto: Generalitat de Catalunya

11 comentaris:

  1. El que vol Ausás es posar una “pica” en Flandes, que li permeti “a posteriori” reclamar la resta de la divisió territorial de Catalunya en Vegueries. Segons les pròpies declaracions d’Ausás, ara ja seria per a desprès de les eleccions municipals...
    El que em sembla realment sorprenent es que Ausás no llegeix els diaris, dons “algunos hombres sin piedad” han aplaçat la sexta ponència fins probablement desprès de les eleccions al Parlament de Catalunya i on de forma explicita es qüestionen els articles 90 i 91 que defineix la divisió territorial de Catalunya en Vegueries.
    Jo diria que la culpa de tota aquesta situació la te el brindis amb cava del Delegat Territorial...

    ResponElimina
  2. No se perquè , però el senyor Ausás s’haurà de conformar amb un informe jurídic amb tapes de Cuir.Piel, i molt ben presentat, sense que aquest suposi cap posició favorable als canvis que ell pretén.

    ResponElimina
  3. Parlant de vegueries, mireu que va publicar, ara fa un parell de mesos al 9 nou, el Sr. Ramón Espadaler ( Ex conseller de CIU, diputat i president del consell nacional d'UDC ):
    "......A mi em sembla, que també hi ha raons de fons per qüestionar la reordenació territorial del país en Vegueries. Cada dia que passa, se’m fa més difícil pensar que el nostre petit país de 32.000 Km2 i 7’3 milions d’habitants té altres maneres d’apropar l’administració a la ciutadania, per exemple, amb l’ús intensiu de les noves tecnologies de la informació. Al capdevall, si del que es tracta és de fer una administració més propera, el que ens hauria de preocupar és, per exemple, dotar millor aquella administració que tots reconeixem com la més propera (els nostres Ajuntaments), i fer més permeable l’anomenada administració superior (Generalitat), facilitant-nos de veritat l’accés des de la xarxa, per exemple".
    En cap moment fa referencia a qüestions de falta de concreció econòmica, competències, text del projecte, greuges entre Vegueries i àrea metropolita ni res del que per aquí ens conten, per exemple els alcaldes d'Amposta i Tortosa i CIU en ple.
    Mira que si nomes fos una excusa aixo tant esbombat de " volem la vegueria però no aquesta". Llegint el de més amunt, potser caldria afegir......bé, ni aquesta ni cap.

    ResponElimina
  4. Ximo; no veig res d’estrany amb les declaracions del senyor Espadaler, dons si partim de la base de que qualsevol Divisió Territorial te la raó de ésser per acostar l’Administració a l’Administrat, i si convenim amb el que tothom coincideix, i es que l’aparell de l’Administració s’ha d’aprimar, (dons tal com esta ara es insostenible) podem concloure que no hi ha millor solució que portar l’Administració a casa de cadascú a traves de la Xarxa.
    Altra cosa serien els mètodes emprats, facilitats o inconvenients per arribar-hi, però tu saps que ens ha tocat viure una etapa de canvis en la que la formació i la capacitat d’adaptació de cadascú son vitals per no quedar enrere.
    Mai he concebut la política com un simple repartiment de càrregs per poder lluir a la Processó de torn, encara que pot haver-hi algú que li agradi. No cal dir que la política es un servei mes al ciutadà que paguem entre tots, i que tenim l’obligació de fer-lo operatiu i rendible .

    ResponElimina
  5. Quan parlo de rendible vull dir que no hagi dèficits com els actuals.

    ResponElimina
  6. Saps per que no veus res d'estrany, Mc Calan? Per que com es diu normalment "res de nou sota el sol", aixo no vol dir que alguna cosa no grinyoli. Ho no és vol per raons de fons o de forma? O també segons on, o segons en qui es parli?
    Clar que és perfectament legitim que es defensi la no conveniència de les vegueries, però que es digui i no ens vinguin amb excuses de mal pagador, amb el socorregut i popular " Ara no toca ", raons de forma, hi han altres prioritats etc.
    També podríem discutir sobre el que s'ha fet durant anys i panys (23) per fer desaparèixer les diputacions, que ho hagués pogut negociar ( al Majestic ) quan la desaparició dels governs civils, clar que en aquests de poder no en tenia gens i a les diputacions sí. També podríem parlar sobre el poder que s'ha anat traspassant als ajuntaments durant molt anys i que ara el Sr. Espadaler preconitza. I finalment, els Consells Comarcals -dels que no en parla- tampoc és que hagin representat un especial exemple d'acostament dels serveis al ciutadà, i que en qualsevol cas ho podien fer els ajuntaments, en el cas dels més grans o la Vegueria precisament, en els més menuts.
    Quant a les noves tecnologies, no ho sacralitzem tant, no tothom te l'eina ni tothom esta en disposició d'utilitzar-la correctament. Normalment aquells que ho possibiliten no ho poden fer més enrevessat, sense comptar amb qüestions de seguretat que cada dia ens avisen, en el cas d'entitats financeres, del robatori de dades etc.

    ResponElimina
  7. Puc estar d’acord amb tu en que desprès que determinats politics han venut les excel•lències del “producte” , ara sigui molt difícil tornar enrere.
    Aquestes excel•lències que determinats politics ens volen vendre, son en els millors del casos el producte d’un afany de protagonisme, dons si els hi preguntes, cap d’ells sabrà dir-te quines competències s’assumeixen, amb quins recursos es compten, ni tant sols si desapareixen les diputacions.
    La qüestió es manipular a la opinió publica per presentar el tema com paradigma de la representació política a les TTEE i donar publicitat a les seves excel•lències jugant amb el sentiment de la població d’unes terres del Sud, que es senten amb raó , discriminades de la resta de Catalunya. Si a això afegim la situació econòmica que ens toca viure amb un atur que ja es mastega al carrer, aquest es un moment idoni per donar esperances a una població que s’agafaria a un ferro roent a lo que fos per sortir de la situació de on esta.
    En la meva opinió, jo no soc dels que esta agraït a la Divisió Territorial de Catalunya en Vegueries, dons aquesta divisió no la fan per fer-nos un favor o perquè siguem diferents, sinó perquè al darrera hi han altres motivacions politiques i econòmiques.
    Per vendre, han d’haver també compradors que estiguin conforme amb el preu i la qualitat del que es compra, de lo contrari, i com es diu vulgarment, m’estan venent “fum” i a sobre no se a quin preu.
    Quan el tema de la implementació de l’Administració a la Xarxa s’entén que fora gradual, com gradual també seria la no amortització de determinat personal funcionari ( 10x1 ) i amb una nova Llei de la Funció Publica (per suposat).

    ResponElimina
  8. De totes formes, no desviem el tema. Jo, ara, no parlava de vegueries si vegueries no, que en altres ocasions, per altra part, ja m'he mostrat a favor. Intentava cridar l'atenció sobre la postura d'un alt dirigent de CIU en vers el tema, que contrasta amb la que han mostrat des del President de la Diputació i futur cap de llista de CIU, aixi com la posició oficial que aquesta institució va manifestar en ple ( amb el vot lògicament del vicepresident Pere Panisello ), fins la dels dirigents de CIU a les nostres terres, que han vingut exposant i venent de manera enganyosa, per tal de que no penséssim que estan en contra de les vegueries ( com és el cas ) sinó que ho estan " d'aquestes ". No cola.

    ResponElimina
  9. En resposta al teu comentari puc dir-te que el portantveu de la Conferencia Episcopal, Juan Antonio Martínez Camino, va afirmar ahir que l’ús del vel, esta protegit per la Constitució......O era el preservatiu ??? Ara no me’n recordo !!

    ResponElimina
  10. No saps com t'agraeixo la teva resposta. Ja puc sopar tranquil.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta