27 de setembre del 2010

Dolors Queralt, nova presidenta d'Òmnium Cultural a l'Ebre

La jesusenca Dolors Queralt Moreso ha estat elegida nova presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, en el marc de l'assemblea general extraordinària de socis que l'entitat va celebrar divendres passat a  l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Queralt, que també és regidora de Cultura a l'EMD de Jesús i una de les impulsores de la fira literària Joan Cid i Mulet, ha substituït en el càrrec Caritat Garcia-Celma. La nova presidenta encapçala una junta directiva formada per Emigdi Subirats, Josep M. Prades, Xavi Blanch, Jordi Duran, Conrad Duran, Jordi Rodríguez, Aitor Pérez i la mateixa Caritat Garcia-Celma.

En aquest sentit, durant l'assemblea la presidenta sortint va presentar l'estat de comptes del 2009 i el pressupost del 2010, així com el pla de treball i les activitats que ha realitzat Òmnium Cultura al territori en els últims mesos. Tot seguit, Queralt va presentar els eixos del seu programa d'actuació a l'assemblea: implementar d'Òmnium Cultural a les quatre comarques de l'Ebre, incrementar la penetració de l'entitat en el teixit social del territori, i dinamitzar les activitats d'Òmnium a les Terres de l'Ebre. A més, la nova junta s'estructurarà en els tres àmbits d'actuació clàssics d'Òmnium: la llengua, la cultura i el país.

També podeu llegir:
-Nova etapa d'Òmnium Cultural a la Ilercavònia (Bloc d'Emigdi Subirats)


Foto: Dolors Queralt a Facebook

9 comentaris:

  1. Felicitats i anims a la nova junta; ara a treballar - hi ha moltes coses que es poden fer aqui i trobo que ara és més que mai un moment per "crear pais" no només des de la pòlitica sino des de la cultura.

    ResponElimina
  2. bona sort a la nova junta!!!!!!!! a vore si tota l'energia que te la gent que estima aquest país es pot canalitzar i arribar a bon port, que si hem d'esperar que els polítics "creen país" ens podem esperar ben assentats

    ResponElimina
  3. La demagògica mania de carregar-se els polítics per se i sistemàticament ens costara car. Una de les primeres conseqüències és "la princesa del pueblo" i la mare que el va parir a tots els que l'envolten començant per Tele 5.
    Per cert, la nova presidenta d'Òmnium, n'és de política, en la mesura que la deixen, clar. I Emigdi Subirats tampoc crec que es pugui titlla d'apolític.

    ResponElimina
  4. Cucafera, no sóc apolític, com bé dius. Tot i això, la meua participació en política és únicament al meu poble. Quant a la tasca cultural, Dolors i jo fa molt temps que fem pinya i tàndem, i pertanyent a dos partits diferents i, malauradament, massa enfrontats, al meu parer. I hem fet una tasca literària amb bons fruits... sense ser apolítics. Ella té un paper polític bastant més important que el meu, i un bon futur en l'àmbit de la cultura i de la política. Ja voldria veure molts altres polítics del territori igualment de motivats pel fet cultural com ella.
    Salut

    ResponElimina
  5. El comentari d'Emigdi és molt interessant perquè no cal ser apolític per fer coses, ni per ser de tendències polítiques diferents, s'ha de ser contrari.
    Lo interessant és quan és te un projecte comú, com pot ser ara Omnium o qualsevol altre, les decisions que es preguen, estiguen mes enllà de les decisions dels partits.
    Bàsicament que hi hagui una entesa que prioritzi l'objectiu abans que lo que mani el partit. Així és com es crea país per al meu entendre.

    ResponElimina
  6. Susanna, em sembla molt bé el que dius, però, ets també tu la qui en el primer comentari ha donat a entendre que ser polític i fer país és incompatible. I jo, intentava demostrar el contrari.

    ResponElimina
  7. La majoria de polítics d'aquest territori estan fotuts en política no perquè tinguen una "vocació" especial cara al poble. Més aviat, jo diria que l'autèntica "vocació" la tenen cara al "money". Si, a més de política, els hi surten pel camí altres "endolls" i "connexions", doncs benvingudes siguin!! tot suma a la cartera... o no?
    Però d'aquí a parlar "d'amor al país" i floritures banals vàries n'hi ha encara un bon tros.

    ResponElimina
  8. Òminium?
    Al títol?
    ;-)
    Una de tecla!

    ResponElimina
  9. Molta sort, molta ma esquerra i molts encerts !! Felicitats!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta