27 de maig del 2010

El Síndic critica el govern de Tortosa pel padró i pel butlletí i el web municipal

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha titllat avui de "molt greu" el fet que el Síndic de Greuges hagi al·ludit en dues ocasions al govern de Tortosa per denunciar diferents casos amb "falta de garanties democràtiques" en el seu informe anual al Parlament de Catalunya. En concret, el síndic fa referència als requisits per inscriure's al padró posats en marxa pel govern de Bel, i també a la manca de participació de l'oposició en el butlletí electrònic i la discriminació en els mitjans electrònics de titularitat municipal.

Quant al padró, el síndic assenyala que la presentació de la cèdula d'habitabilitat no hauria de ser un requisit obligatori per inscriure's en el padró municipal. "El protocol aprovat per l'Ajuntament de Tortosa sobre aquesta matèria modifica el règim jurídic aplicable, amb afectació de drets i sense el rang normatiu adient”, afirma el síndic. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, ha assenyalat que és necessari actuar contra les situacions anòmales dels habitatges, però que l'enduriment del padró posat en marxa a Tortosa respon sobretot a una voluntat electoralista per part de Bel. “El que s'ha fet és falsejar la realitat. Esborrant la gent del padró no s'esborra la realitat del carrer i allò que cal fer és conèixer la realitat. El padró ha de ser un registre fidel de la realitat, de la gent que viu en el municpi, per aplicar les polítiques necessàries en funció de la mateixa”, ha assenyalat. Sabaté, a més, s'ha fet ressò de les crítiques de molts veïns i veïnes: “És una situació que ha despertat molt malestar perquè empadronar-se és molt més car i costós. Va en contra dels drets de les persones, i per això el síndic ha denunciat que no és acceptable i que no s'ajusta a la llei”.

A banda, el síndic també recull la denúncia feta pel grup del PSC sobre la discriminació que pateix l'oposició en els mitjans de titularitat municipal com el web i el butlletí electrònic. “El síndic explica a partir del cas de Tortosa allò que no s'ha de fer”, ha explicat Sabaté. “No és una bona notícia pe a Tortosa sortir com un ajuntament amb un govern amb comportaments antidemocràtics en matèria dels drets de les persones o de pluralitat informativa” ha conclòs Sabaté. De fet, tot i que no al·ludeix al cas de Tortosa, el síndic també diu que els regidors tenen dret a disposar de les còpies que demanin pel que fa a la documentació de l'Ajuntament, una denúncia que també ha hagut de fer l'oposició a Tortosa, per l'opacitat i la dificultat per accedir a aquesta informació.

5 comentaris:

  1. Estic d'acord amb el síndic!
    A més, l'empadronament, i canvis, han de ser gratuïts!

    ResponElimina
  2. el que fa el nostre consistori és de república bananera!

    ResponElimina
  3. La gratuïtat ja ha passat a l’historia.. No te n’has assabentat encara ? El copagamament es el futur !
    Busca, compara, i si trobes quelcom millor COMPRA !

    ResponElimina
  4. O passa i viu al marge!

    ResponElimina
  5. Tants pocs obstacles que es posen per a empadronar als que viuen a la Simpàtica o al residencial Seminari. Bueno, vull pensar que tot es fa per bé a n'esta vida. Fem-ho Bel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta