Roquetes va estrenar ahir la segona fase de la reforma i ampliació de l'escola Marcel·lí Domingo, amb un pressupost de 6,7 milions d'euros. La directora territorial d'Educació, Marian Rojas, i la directora adjunta, Rosa Vandellòs, van acompanyar la directora del centre, Dorita Sánchez, en les primeres hores del curs. Ara s'ha construït el segon edifici, amb un nou menjador i més aules, i durant aquest curs es rehabilitarà l'edifici de les antigues escoles de la Segona República, del qual es conservarà la façana, per poder prescindir dels mòduls prefabricats i de les aules habilitades al gimnàs. L'escola de Roquetes és una de les més grans de l'Ebre, amb 625 alumnes i 50 mestres. [Àudio] La directora del CEIP Marcel·lí Domingo de Roquetes, Dorita Sánchez, explica com han preparat el nou curs mentre es fan les obres al centre.
El curs a començar sense cap incident remarcable a les Terres de l'Ebre. La directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, va voler destacar el creixement sostingut –hi ha 1.051 alumnes més que l'any passat–, però també el descens en les matrícules a P3 –83 alumnes menys–. [Àudio] Marian Rojas valora l'inici del curs escolar a les Terres de l'Ebre. A més, va remarcar l'increment del nombre d'alumnes en els estudis postobligatoris i els cicles formatius a causa de la crisi econòmica. Rojas també va assegurar que la implantació del llibre digital ha anat molt bé a les Terres de l'Ebre. [Àudio] Marian Rojas explica la implantació del llibre digital a l'Ebre. “El canvi metodològic es farà a poc a poc, però les aules estan preparades, amb les pissarres digitals i els canons, i a l'estiu s'han fet les obres per garantir-hi la connectivitat”, va explicar. De fet, va recordar que el departament ha destinat 1,15 milions d'euros a l'Ebre, perquè tots els centres públics i tres centres concertats del territori puguin implementar el projecte Educat 1x1. [Àudio] Marian Rojas comenta el projecte EduCat 1x1 a les Terres de l'Ebre. A banda d'això, segons la directora d'Educació, entre un 10% i un 20% d'uns 3.000 ebrencs tindran els ordinadors portàtils gratuïtament, ja que s'ha becat els alumnes que rebien una ajuda per a llibres de text. La majoria dels instituts de l'Ebre han triat el paquet de continguts de digitals de 30 euros, finançats pel departament. Segons Rojas, l'escola Enric Grau Fontserè de Flix és l'única de primària de l'Ebre on els alumnes d'infantil i primària també tenen ordinadors portàtils.
Batea estrena institut escola
L'institut escola de Batea va començar a funcionar ahir amb una previsió de 177 alumnes de 3 a 16 anys, i una plantilla de 22 mestres. Educació ha invertit més de 603.200 euros en les obres del centre, el segon de les Terres de l'Ebre que ofereix estudis d'educació infantil i primària i també els estudis de secundària obligatòria, després de l'institut escola Blanca d'Anjou, del Perelló. Durant aquest curs també han de començar les obres de l'institut escola de Sant Carles de la Ràpita, amb un pressupost de 5,3 milions.
El tema al diari El Punt:
-Prova superada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.