8 de setembre del 2010

Tortosa espera constituir les noves EMD de Campredó i Bítem abans de Nadal

L'Ajuntament impulsarà ara la del poble dels Reguers, per fer el referèndum abans de les eleccions municipals.

El municipi de Tortosa passarà a tenir tres entitats municipals descentralitzades (EMD) abans de Nadal. Més de quinze anys després de la constitució de l'EMD de Jesús, el govern català va aprovar ahir l'expedient per crear les EMD de Campredó i de Bítem, un dels compromisos del govern de Ferran Bel (CiU i ERC) en aquest mandat. En aquest sentit, Bel va comparèixer a la tarda acompanyat dels alcaldes pedanis de Bítem i de Campredó, Josep Cugat i Joan Sanahuja, visiblement satisfet per la “rapidesa i la fluïdesa”amb què s'ha aprovat l'expedient presentat per l'Ajuntament tortosí. “Ens han dit que els expedients eren modèlics, que no els calia cap més documentació complementària, i que no hi havia cap problema”, va destacar l'alcalde.

Així, la creació de les noves EMD tortosines s'ha aprovat menys d'un any després que l'Ajuntament culminés el procés amb un acord unànime del ple i els referèndums a Bítem i Campredó. En aquests pocs mesos, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha rebut els dictàmens favorables de la comissió de delimitació territorial, al març, i de la comissió jurídica assessora, al juliol, tot i que els tràmits són molt més llargs en el cas d'altres municipis que volen crear EMD. A partir d'ara, només faltarà que el govern publiqui l'acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i que Governació sol·liciti a l'Ajuntament i als partits els resultats en les eleccions, així com els noms dels seus representants a les juntes gestores. En menys de tres mesos, el conseller hauria de “posar dia i hora” per constituir les EMD.

Àudios:
-Valoració de Joan Sanahuja i Josep Cugat sobre l'aprovació de la nova EMD de Campredó i Bítem.
-L'alcalde de Tortosa detalla el procés que seguirà la creació de les EMD de Bítem i Campredó.
-L'alcalde de Tortosa detalla quants representants tindran CiU i PSC a les noves EMD de Bítem i Campredó.
-Ferran Bel explica la fórmula financera per calcular el finançament de les EMD de Bítem i Campredó
-Ferran Bel anuncia que la propera EMD que es crearà a Tortosa serà la dels Reguers.


CiU té garantides les presidències


Tortosa Ferran Bel vol tenir constituïdes les noves EMD de Campredó i Bítem abans de Nadal, així com aprovar el pressupost i fer el traspàs de personal. De fet, el govern municipal prepararà el pressupost del 2011 preveient que les EMD ja seran operatives. Però, a més d'aquests càlculs, també s'han volgut calcular els representants que tindran cada partit en les primeres juntes veïnals. A pocs mesos de les municipals del maig del 2011, i aplicant els resultats del 2007, CiU podrà governar a Campredó (sis representants, contra els tres del PSC) i a Bítem (cinc i quatre). Abans de les eleccions també es voldria fer el referèndum als Reguers, per poder crear la quarta EMD.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-09-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta