22 de maig del 2009

Educació confirma a la comissió d'escolarització que la nova línia d'ESO de Tortosa s'obrirà a l'IES de l'Ebre

La comissió d'escolarització de Tortosa va confirmar ahir a la tarda que finalment la nova línia de primer d'ESO es crearà a l'IES de l'Ebre, una decisió «en ferm» que dóna suport a la previsió dels serveis territorials d'Educació. En aquest sentit, els 26 alumnes sobrants que tenia l'IES Joaquim Bau un cop acabat el període de preinscripció tindran una plaça assegurada a l'IES de l'Ebre, si bé una desena podran optar per continuar els seus estudis en algun centre concertat. La resolució de la comissió es produïa una setmana després de la votació en què el mateix òrgan havia donat la raó a l'IES Joaquim Bau. La comissió d'escolarització és un òrgan consultiu format per representants del Departament d'Educació, de l'Ajuntament de Tortosa, dels centres públics i concertats, i de les associacions de mares i pares d'alumnes, però les seues decisions no són vinculants. Durant la reunió d'ahir, l'inspector en cap, Valero Camps, va remarcar que no només s'estava decidint el futur d'una línia d'ESO, sinó el fet de tenir un projecte educatiu equilibrat per al municipi.

La comissió va tenir lloc dues hores després de la reunió del consell escolar de l'IES de l'Ebre, que va donar suport unànime a la decisió de la directora territorial d'Educació, Marian Rojas. També per unanimitat, va demanar ser «l'embrió» del tercer institut de Tortosa, i va reprovar l'actitud de la regidora d'Ensenyament, Rosa Cid, que a la comissió d'escolarització de la setmana passada va donar suport a l'IES Joaquim Bau. En aquest sentit, Cid no va assistir al consell escolar del migdia, però sí a la comissió d'escolarització de la tarda. A més, el consell escolar de l'IES de l'Ebre va reprovar l'exregidor Sisco Lahosa, també professor a l'IES Joaquim Bau, per un article publicat a la premsa. A banda, l'AMPA de l'IES Joaquim Bau va emetre dimecres al vespre un comunicat, en què encara confiava en una rectificació per part d'Educació, amb l'obertura de la línia al seu centre. En aquest sentit, també el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Ricard Forés, havia instat ahir Educació a trobar una solució «satisfactòria per a totes les parts implicades en el conflicte». Forés, soci al govern de Ferran Bel (CiU), va fer una lectura «molt crítica» sobre la gestió del conflicte per part d'Educació, «per la mala planificació feta pel departament en la disposició de les línies d'ESO com a origen del conflicte, per la creació de malestar social entre les dues comunitats educatives i per haver traslladat el conflicte als pares».

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 22-05-2009 Pàgina 8

Més informació:

-Dimiteix la direcció de l'IES Joaquim Bau
-
L'IES Joaquim Bau té prou espai per obrir-hi la línia denegada per Educació
-
Rojas manté la decisió
-
L'IES de l'Ebre diu que el més just és que la nova línia s'obri al seu centre
-
Reunió de l'alcalde amb Rojas
-
L'IES Joaquim Bau rep el suport de la comissió d'escolarització de Tortosa
-
Una solució «salomònica» i satisfactòria
-
Les famílies entreguen a Educació 2.900 signatures a favor de la línia nova d'ESO a l'IES Joaquim Bau
-
L'IES Joaquim Bau i l'IES de l'Ebre confien que el conflicte per la nova línia es resolgui en una setmana
-
L'IES de l'Ebre demana a Educació ser l'embrió del tercer institut de Tortosa

30 comentaris:

  1. Bé, com sempre, los que paguem, som los que menys podem decidir.
    Tots los pares han de saber que d'ara en endavant, les decisions sobre els seus fills les pendrà la Generalitat. Confiem que al menys ho fassen bé, que ho dubto.

    ResponElimina
  2. Dimissió de la directora d'Educació per parcialitat manifesta en aquest afer: És membre del claustre de professors de l'IES de l'Ebre.

    ResponElimina
  3. Dimissió de la directora d'Educació per parcialitat manifesta en aquest afer: és professora de l'IES de l'Ebre

    ResponElimina
  4. Ens diu La marfanta que Ricard Forés ha instat Educació a trobar una solució «satisfactòria per a totes les parts implicades en el conflicte». Sensacional. A part que això sembla, a hores d'ara, metafísicament impossible, vostè quina solució proposava? O recolza a la seva companya de govern Rosa Cid, directament?, si es aixi seria bo saber-ho.

    ResponElimina
  5. Pedregal,més que per parcialitat jo diria que per ser titella d'algú altre, que aprofitant l'avinentesa encara "demana" més.Sempre n'hi ha que no en tenen prou amb el que tenen a casa seva i volen lo dels demés.

    ResponElimina
  6. Totosa tindra una nova linea d'Ensenyament Secundari Obligatori a l'Ebre, un Institut Públic, es una bona noticia per a tots els tortosins, la nostra ciutat creix i les noves demandes socials son ateses.
    En un sentit general i sense voler ferir a ningú, aquesta es la meva visió personal, la ciutat necesita una nova aula de 1er d'ESO i la tindrem en un dels dos magnifics Instituts de Tortosa.
    En aquest sentit, què podem esperar de gent com la Cid o el Tremosa, que diuent que l'escola pública te poc glamour? la Cid no ho ha dit, tranquils, simplement te per costum no acudir a cap dels consells escolars que es fan a la ciutat als col.legis publics (desconec si als concertats hi va)als públics ni a un, be si va anar als del setembre del 2007 per presentar-se i no se li ha vist mai més el pel.
    En aquest sentit també crec que els SSTT D'Educació han pres una desició que equilibrar l'oferta de l'ensenyament secundari a la nostra ciutat, peró també des d'aqui els insto a que agilitzin al maxim els tramits per la construcció de l'Institut del Temple i que un cop la ciutat disposi de tots els equpaments escolars que necesitem(de fa molts anys, peró si no ho fan ells la Cid i cia no ho faran)a posar fil a l'agulla amb el tema de zonificar la ciutat d'una vegada.

    ResponElimina
  7. Tots els politics que s'esmeleguen tant amb aquesta questió (els de CiU i ERC sobretot) suposo que porten als fills a la publica. Sobretot els que hi treballen. A veure si el que passa és que "en casa del herrero, cuchillo de palo" que tot pot ser.

    ResponElimina
  8. Si, lluis, sobretot lo president de la Generalitat, no? Ah, no que este és sociata, no?

    ResponElimina
  9. Núria només fas demagogia.

    Quan vols apeles al drets i a la democràcia, i després critiques al president de tots els catalans, elegit democràticament en el parlament de CATALUNYA, per que és d'un partit determinat.

    SENSE COMENTARIS

    ResponElimina
  10. Tindrem un nou institut a Tortosa, d'acord i és necessari, però tindrà "un petit problema": naixerà com un satèl·lit d'un dels dos instituts ja existents i controlat per la seva directiva. Això no crec que siga cap bona notícia senyors meus, ja que possiblement tindrà els mateixos problemes que el seu pare...

    ResponElimina
  11. Home, el que acabes de dir es un contrasentit en si mateix. Que no es sinònim de exercir un dret i de democràcia poder criticar al President?. Perquè sigue d'un partit determinat, això ja es un judici de valor.
    A mi també em grinyola i molt que Montilla porte els seus fills a una escola no solament privada sinó alemanya, crec. Molt, molt exemplar no ho es.

    ResponElimina
  12. Es democratic criticar la seva labor,no si es d'un partit o altre, i per criticar s'ha d'argumentar la critica.

    Lo que ara no entec es que el inici del problema es la planificació.

    Tinc antes que es planifica amb les dades que tens.

    si hi ha 8 linies publiques de 6 de primaria a Tortosa, hi hauran 8 linies de 1 eso publiques.Faves comptades

    Si en preinscripció apareix 1 nova linia a partir de alumnes que provenen de la concertada i/o de fora de Tortosa ( que no estan a primaria en tortosa), això implica un error de planificacio?

    Potser alguns haurien d'aprende a comptar, penso

    ResponElimina
  13. Crec sincerament que no tindriem que atacar per atacar i en tot cas que algu ho fagi que ens expliqui quins motius més enllà de les simpaties personals el portar a difamar explicitar o implicitament una persona o un col.lectiu.
    En el seu moment jo he criticat, el que vaig denominar sortida de to, a la direció de l'IES Bau, peró en cap cas els vull fotre a la foguera purificadora, com si que intueixo que algú vol fer per aqui, vaig criticar i critico que un Institut o la seva direcció questione un altre Institut que com el primer es públic, aixó perdoneu peró només va en detriment de l'ensenyament públic, i la meva critica no va més enllà.
    No tindriem que mesclar les coses i si algú vol dir alguna cosa que la digui peró fer insinuacons només ajuda a la crispació, o es això el que es preten?.

    ResponElimina
  14. Si Tot i dimitir, la direcció del Bau no ha aconseguit canviar res de res, això vol dir que actualment los nostres dirigents polítics ja no tenen temor de res. Saben que poden fer el que vulguen que ningú els podrà fiscalitzar.
    En això hi perd tota la societat, no tan sols unes quantes families.

    ResponElimina
  15. Mes demagogia

    La dimissio d'un equip directiu, que no aconsegeuix res implica la impunitat d'actes del politics.

    SENSE COMENTARIS

    ResponElimina
  16. Nuria, si creus que voto "socialista" estàs molt equivocada. I si, trobo fatal que el màxim dirigent d'un partit "socialista" porte als fills a una escola d'èlit. Tens una obsessió malaltissa amb els del PSC.

    ResponElimina
  17. Aqui s'està desviant l'atenció sistemàticament. No interessa que es parle de lo injusta que és per a les families esta situció d'indefensió davant de tota la maquinària pública.

    ResponElimina
  18. Recordem que les families també van aconseguir més de 2.000 firmes en menys de 24h.
    Això tampoc conta per a res.

    ResponElimina
  19. A quina indefensio et referereixes, a les families que trien el bau o les de l'ebre?

    Les del Bau, per anar el grup al Ebre?

    Les de l?ebre , si el grup hagues anat al BAU?

    Que no s'ha donat una plaça publica i gratuita a tots?

    Que la majoria no ha anat al centre que ha demanat?

    Potser la que desvia l'atenció ets tu, amb tanta demagogia

    ResponElimina
  20. No critiques tant i proposa una solució, lo mes justa possible para tots.

    I si pot ser sense demagogia

    ResponElimina
  21. A casa meua 26 és més que 8.
    La millor solució era crear dos linees, una al Bau i l'altra a l'Ebre. Tots hi sortien guanyant.
    Però no, perquè així fem lo que mos dona la gana i els pares que es fumen.

    ResponElimina
  22. La qüestió és que als pares ningú els ha tingut en compte per a res. Ni als que s'han quedat fora ni als molts que, tan sent del Bau com de l'Ebre s'haguessen pogut beneficiar d'unes ràtios més reduides.
    Però no, més val enfrontar els dos centres, que s'estiren un ratet les grenyes i així desviarem l'atenció i no mos caldrà gastar-mos més peles de les necessàries.

    ResponElimina
  23. Be, has donat Una solucio

    (Lo de la casa teua no el tindre en compte)

    Ara agafem tots els ies de catalunya, on s'han quedat fora 1 o més alumnes i creem un grup, per ara vaig en la teva linia,no?

    Pos si, tambe seria una solució per l'atur.

    T'haurien de fer consellera d'educació i treball a la vegada.


    Per cert, despres lo més segur que només treballarem per a pagar impostos

    ResponElimina
  24. Núria et felicito per 2 coses:

    1 per començar a apojar a TOTS el pares.

    2 per la teva solució, a pesar que sigui inviable


    Vinga anim a pensar més solucions

    ResponElimina
  25. I per ultim, i ja no comento més aquest tema.

    Jo tambe donare una solucio pel futur.

    ZONIFICACIO

    I si no busqueu quina ciutat molt propera a Tortosa, que a zonificat primaria,

    i per cert, en la que no s'ha muntat el "pollo" d'aqui.

    No ha dimitit cap equip directiu, no s'han enfrontat els centres i no s'ha demanat la dimissió de ningu i no s'han recullit firmes....

    Tambe val a dir, que governa un partit d'esquerra en coalicio.

    ResponElimina
  26. Als d'Educacio i treball hauriem d'afegir la conselleria d'economia:
    ".......que s'estiren un ratet les grenyes i així desviarem l'atenció i no mos caldrà gastar-mos més peles de les necessàries".

    Que el bo es gastar mes del necessari?

    ResponElimina
  27. crec que se n'està fent un "bombo" exagerat d'este tema. no crec que sigui tant greu aquesta decisió, que s'ha pres respectant el pacte que van fer els dos instituts juntament amb educació fa un parell d'anys. A més, no està escrit a cap lloc que s'hagi de poder triar l'institut on es vol estudiar: tots dos són instituts públics de qualitat, on els professors han rebut la mateixa formació i han accedit aprovant les mateixes oposicions.

    Què faran aquestes famílies que ara es queixen tant d'aquesta decisió perque han de portar els seus fills a un centre que està a 100 metres del Bau, el dia que aquests mateixos fills hagin d'accedir a una universitat pública i possiblement no puguin accedir-hi degut a la nota de tall?? demanaran que obrin més línies a aquella universitat o hauran de callar i marxar a una universitat situada a l'altra punta de l'estat espanyol o bé canviar de decisió en els estudis a cursar??? crec que aquest fet si que limita més la llibertat, que el fet d'estudiar a un institut o altre, que no té cap transcendència per al futur dels nens, ja que estudiants d'un i altre institut accedeixen a la universitat.

    ResponElimina
  28. Oriol 100% d'acord amb l'analogia de la universitat. Si per això es posen aixi, la frustració que els hi pot agafar quan no puguin accedir a la facultat desitjada pot ser majúscula.

    ResponElimina
  29. gràcies pel teu suport lluis, es que considero que s'està exagerant de manera desmesurada en aquest tema.

    ResponElimina
  30. Heu vist al diari el que fan els instituts de les nostres terres?. Si l'Ebre fa tot això i a més a més pot treure un 100% d'aprovats a les PAU, encara entenc menys aquestes discusions. I algú em pot dir que és el que perden les famílies que es "traspassen" a l'Ebre?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta