8 de març del 2012

Suport de l’alcaldessa de Tivenys a la consulta popular de Rasquera



L’alcaldessa de Tivenys i presidenta del PSC a les Terres de l’Ebre, Maria Beltran, ha donat suport aquest dijous a la decisió de l’Ajuntament de Rasquera de convocar una consulta popular vinculant sobre la plantació de marihuana que promou l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum. Beltran ha remarcat que després de l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament i aquesta entitat, ara serà la gent del poble la que podrà decidir si vol que Rasquera puga acollir la plantació de marihuana. Durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna, l’alcaldessa de Tivenys ha assenyalat que el referèndum de Rasquera no hauria d’interpretar-se com una demostració de força de l’Ajuntament riberenc cap a les administracions superiors.

En la mateixa línia, Beltran ha remarcat que coneix personalment l’alcalde de Rasquera, el republicà Bernat Pellisa, i que entén les motivacions que l’han portat a buscar per al seu poble un projecte per millorar el finançament municipal i fer front a la situació de crisi econòmica.

Tanmateix, l’alcaldessa de Tivenys no ha sabut dir si d’entrada hauria acceptat una plantació de marihuana com la de Rasquera en el seu municipi. Abans, Beltran hauria volgut estudiar el cas amb profunditat, consensuar-ho amb l’equip de govern, consultar-ho als veïns de Tivenys, i comprovar les mesures de seguretat de la plantació. Amb tot, Beltran ha aprofitat per lamentar que sovint els pobles petits no tenen més sortides, i que Tivenys hauria impulsat parcs eòlics al seu municipi si la major part del seu terme no estigués protegida com a Xarxa Natura 2000.

Precisament, el Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre, GETE, adscrit a Ecologistes en Acció, ha donat suport també a la plantació de marihuana de Rasquera. En un comunicat, el GETE ha assegurat que el projecte serà un pas endavant a les iniciatives de llibertat personal. El GETE-Ecologistes en Acció també ha remarcat que el sector del cànem és dinàmic i en constant creixement, també per a finalitats terapèutiques. En aquest sentit, els ecologistes afirmen que el cànnabis també "és un gran aliat per a combatre els efectes secundaris de la quimioteràpia en malalts de càncer".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta