8 de març del 2012

Expoebre estrenarà la nova imatge de Fira de Tortosa i apostarà pel turisme

Fira de Tortosa va avançar ahir alguna de les novetats de la seixanta-vuitena edició d’Expoebre, la fira multisectorial de les Terres de l’Ebre. Enguany, l’Expoebre se celebrarà del 28 d’abril a l’1 de maig, i incorporarà el turisme a l’aparador firal. D'aquesta manera, Fira de Tortosa vol fer un pas endavant per fer més atractiva la fira, tant per als expositors com per als visitants, però sense renunciar al caràcter multisectorial que l’Expoebre ha tingut des dels seus orígens.

L'Ajuntament també va presentar ahir una imatge completament renovada de Fira de Tortosa. La marca Fira Tortosa va lligada ara a un rectangle de color blau amb diferents compartiments interns, configurant les lletres F i T, que evoquen la forma i interior del Pavelló Firal de Remolins. La nova imatge corporativa s'incorpora des d'ara a tot el material promocional de les fires i esdeveniments que s'aixopluguen sota la marca Fira Tortosa. Aquest és el cas d'Expoebre, la fira de les Terres de l'Ebre que -sense deixar de ser multisectorial- aposta per quatre sectors econòmics concrets: el turisme, l'empreneduria, l'artesania i el medi ambient.

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat i president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha volgut aclarir que Expoebre manté l'esperit multisectorial, però posant l'accent en quatre sectors amb la voluntat clara de potenciar-los en properes edicions. Tres d'aquests àmbits ja s'han abordat en els anys anteriors, com és el cas del medi ambient, l'artesania i l'empreneduria. Enguany s'hi incorporarà el turisme. Els quatre àmbits tindran una clara diferenciació estètica entre ells, a l'estil del que ja es feia amb el Saló Ebreambient. Pel que fa precisament al Saló Ebreambient, aquest any estarà dedicat a la mobilitat sostenible i hi tindrà un protagonisme especial tot allò relacionat amb el transport sostenible, com els vehicles híbrids, el foment de la bicicleta i les rutes sostenibles. Els III Premis Ebreambient a la Sostenibilitat mantenen les tres categories (projectes, productes i estratègies) i n'incorporen una de nova, la dels projectes sorgits d'escoles d'art i disseny.

L'àmbit d'artesania, que fins ara era merament expositiu, es reforça amb la promoció de la venda directa. I el racó de l'emprenedoria, en el seu tercer any, també s'impulsa amb activitats de networking. Però una de les principals novetats d'Expoebre serà l'apartat de turisme, que vol ser paraigua d'aquelles empreses del sector i afins que podran compartir un mateix espai dins del Pavelló Firal. Així, Lehmann ha destacat aquesta iniciativa com un important repte que passa per resituar els expositors existents i, sobretot, captar-ne de nous gràcies a aquest nou enfocament més comercial.

Finalment, el president de Fira Tortosa ha destacat que, a diferència de l'edició passada, enguany no hi haurà obres que dificultin l'accés al Pavelló Firal per la vora del riu, de manera que la zona lúdica d'Expoebre i la pròpiament expositiva quedaran plenament integrades. Lehmann també ha avançat que es mantindran preus de les entrades, i estímuls per mantenir i atreure nous expositors.

7 comentaris:

  1. Jajajajajajaja.
    Tot de xiringutos de menjar ebrenc!
    Que la deixen de fer ja, és una cosa del segle passat, quan no havia Internet.
    Ara ès la cosa més cutre i decadent de la Ciutat

    ResponElimina
  2. també és cutre que et faiguen pagar entrada per anar a vore una exposició que potser compraràs o no!
    A quina botiga et fan pagar per entrar a vore l'exposició i informar-te?

    Ja va bé que faiguen la fira, encara q sigue cutre i antiquada, com a mínim fan algo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar, en un poble de botiguers i representants.... fan, la gran botiga.
      A més ja no es pot ni comprar una mula!

      Elimina
  3. Parlant de fires. Lo que és per mi una vergonya; que tenim un pavelló firal de moble de lujo. La fira del dilluns sé fa al vora park en tots los seus problemes i conseqüències: los cotxes tenen tota la llibertat del mon per aparcar damunt la sera o passos de peatons, la brigada si que llimpia la zona de fira, però "NO" lo que el vent s'endú. Anant a parar a altres zones del municipi o lo que es pitjor, al nostre estimat riu. Els primers que han de demostrar civisme és l'ajuntament amb els seus treballadors, que per això cobren, i no poc.

    ResponElimina
  4. si home! ignorant, i vols també que els engeguem l'aire acondicionat¿

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. La ignorància é molt atrevida.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta