29 de maig del 2013

Campredó millorarà el camí vell de Tortosa a Amposta per impulsar una nova carretera fins al Delta

TORTOSA (Baix Ebre).- L’EMD de Campredó ha aprovat el projecte per ampliar i millorar un tram del camí Vell de Tortosa a Amposta, amb l’objectiu que a mig termini puga convertir-se en una nova carretera d’accés entre la capital del Baix Ebre, l’Aldea i Deltebre. Així ho ha explicat aquest dimecres el president de l’EMD, Joan Sanahuja, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. De fet, el projecte que recentment ha aprovat la junta veïnal té un pressupost de 305.000 euros. Però ja s’han posat en contacte amb la Diputació de Tarragona perquè incloga la futura carretera en la seua planificació de zona. De fet, es tracta d’una vella reivindicació de Campredó però també del mateix Ajuntament de Tortosa, ja que aprofitant el camí vell d’Amposta -que va des de la rotonda d’Anguera de la carretera C-42 fins al pont de l’Aldea en paral·lel al riu-, es podria habilitar una nova carretera fins al Delta. Segons Sanahuja, Tortosa i Deltebre quedarien a només 20 minuts de distància.

L’EMD de Campredó té un pressupost que no arriba als 500.000 euros anuals, i està pendent del PAM de la Diputació de Tarragona i del nou PUOSC de la Generalitat per saber com poder afrontar algunes obres importants per al poble i per a la resta del municipi. D’una banda, tenen el projecte de la coberta del pavelló poliesportiu, que té un cost de 482.000 euros. A més, també és important la millora del camí d’accés a Font de Quinto, el Raval del Pom i el Mas de la Missa, amb un pressupost de 273.000 euros. Sanahuja ha recordat que fa uns anys va fer-se una primera actuació important en aquest camí rural, però que ara caldria millorar-lo perquè, a la zona, està funcionant una empresa d’exportació de cítrics que dóna feina a un centenar de treballadors.

Finalment, el president de l’EMD ha explicat que Campredó i l’Ajuntament de Tortosa seguiran negociant amb Adif per a la cessió de l’antiga estació del poble. Sanahuja ha remarcat que voldrien recuperar aquest edifici emblemàtic, i que s’està degradant a marxes forçades. Tot i així, saben que la feina més important arribarà després. És a dir, regenerar tot l’espai i aconseguir recursos per rehabilitar l’edifici.

Imatge Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta