29 de maig del 2013

Campredó és tornarà a mobilitzar per reclamar un altre traçat de l’autovia A-7

CAMPREDÓ (Baix Ebre).- El president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja, ha afirmat aquest dimecres que convocarà les entitats i associacions del poble per fixar l’estratègia que cal seguir després que el govern de l’Estat haja aprovat la declaració ambiental del traçat de l’autovia A-7. Una infraestructura que, si ningú ho impedeix, acabarà passant i suposant una barrera de 12 metres d’altura entre Campredó i el nucli de població de Font de Quinto.

La declaració d’impacte ambiental era un tràmit necessari perquè el Ministeri de Foment puga tirar endavant la redacció dels projectes i la construcció de la nova infraestructura, quan tinga disponibilitat pressupostària. Per això, Sanahuja ha lamentat que el govern estatal no vulga escoltar el territori, i que haja decidit mantenir un model de planificació de les infraestructures anterior a la crisi econòmica. En aquest sentit, el president de l’EMD de Campredó ha plantejat que una bona alternativa podria ser l’alliberament de l’actual autopista AP-7 i la construcció d’un tercer carril per sentit, per evitar trinxar més el Baix Ebre.

Sanahuja ha assenyalat que Campredó i Tortosa seguiran negociant amb Foment per intentar trobar un traçat alternatiu, tot coordinant-se amb els diputats catalans a Madrid. Però ha advertit que si finalment no se’n surten i el govern de l’Estat decideix tirar endavant aquest traçat de l’A-7, caldrà prendre mesures més contundents. El president de l’EMD ha demanat més respecte per a un nucli de població de més de 1.200 habitants. Com a mínim, el mateix respecte que tindran la flora i la fauna del barranc de la Galera.

Per tot plegat, Sanahuja ha remarcat que, més enllà de les gestions polítiques i administratives que encara es poden fer, la seua intenció és convocar les entitats de Campredó per planificar futures accions. En aquest sentit, ha recordat que fa uns anys van tallar l’autovia de Tortosa a l’Aldea, i que ara potser ha arribat el moment de plantejar altres fites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta