29 de maig del 2013

Pallarès sosté que el nord de la Ribera d'Ebre està satisfet per la Reserva de la Biosfera, tot i haver-ne quedat exclòs



TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha volgut negar aquest dimecres rotundament que hi haja un cert malestar al nord de la Ribera d'Ebre, pel fet que s'haja deixat al marge del reconeixement de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera els set municipis nuclears i més industrialitzats de la comarca. En concret, es tracta dels municipis de Riba-roja d'Ebre, la Palma d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol i Garcia. En declaracions realitzades en exclusiva a Canal 21 Ebre,  Pallarès ha insistit que l'Ebrebiosfera "engloba" el conjunt de les Terres de l'Ebre, i que li consta que al nord de la Ribera d'Ebre també s'ha rebut amb satisfacció que s'haja declarat el territori Reserva de la Biosfera, tot i estar-ne exclosos. En aquest sentit, Pallarès també ha negat que el fet que s'haja reconegut les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera -tot sacrificant fins a set municipis de la Ribera d'Ebre- puga reobrir el debat sobre la pertinença de la comarca de la Ribera al projecte de Terres de l'Ebre.

De fet, quan després del primer intent frustrat de l'any passat, el consell promotor de la candidatura Ebrebiosfera va anunciar que exclouria els municipis nuclears i més industrialitzats de la Ribera d'Ebre, el consell d'alcaldes d'aquesta comarca va manifestar una "crítica unànime" a la proposta. En aquell moment, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, va lamentar que s'exclogués el nord de la Ribera d'Ebre i, en canvi, es deixessin dins la proposta pobles que estan a molt poca distància d'una altra central nuclear, en referència als municipis de l'àrea de Vandellòs. Pallarès, però, ha negat hi haja veus crítiques a la Ribera d'Ebre en quant al reconeixement de la Unesco, i també pel que fa la pertinença de la comarca a les Terres de l'Ebre. En tot cas, Pallarès ha remarcat que la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera és un segell de qualitat a nivell turístic i agroalimentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta