30 de maig del 2013

El parc, la via verda, la neteja i la gent gran de Tortosa s'han beneficiat enguany dels treballs comunitaris de 50 penats

TORTOSA (Baix Ebre).- En el que portem d'any 2013, prop de 50 persones han realitzat diferents treballs al municipi de Tortosa en benefici de la comunitat, com a mesura alternativa al compliment de mesures penals tradicionals. Aquests treballs comunitaris formen part de la condemna que els va ser imposada per la comissió d'un determinat tipus de falta o delicte. Des de 2010, el nombre de penats que han optat pels treballs comunitaris ascendeix a 243, dels quals 148 els han fet sota tutela de l'Ajuntament de Tortosa i els 95 restants en altres entitats de la ciutat. En total, hauran dedicat 26.634 hores en treballs a la comunitat.

A Tortosa s'han fet treballs al parc municipal Teodor González, a la via verda del Baix Ebre, de neteja, i fent acompanyament a gent gran, entre d'altres. L'Ajuntament de Tortosa, igual que altres administracions del territori, col·labora amb el Departament de Justícia en acollir aquests penats, per tal que facin tasques en benefici de la comunitat. Es tracta de treballs relacionats, en la majoria dels casos, amb la neteja dels espais públics, jardineria, arranjament d'espais comunitaris i altres feines sota la vigilància del departament de Manteniment i Serveis. 

Les dades han estat presentades aquest dijous al matí a Tortosa pel director general d'Execució Penal i Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera, que ha visitat els espais objecte del treball d'aquestes persones, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del director dels serveis territorials de Justícia, Joan Juan, i del regidor tortosí de Serveis, Domingo Tomàs.

Els treballs en benefici de la comunitat són un tipus de mesures penals alternatives que permeten a la persona infractora fer front a la seua responsabilitat penal sense privar-lo de la llibertat ni alterar excessivament la vida familiar, laboral o social, tot prestant activitats en benefici de la comunitat. Es tracta d'acords judicials que permeten donar una resposta als fets delictius menys aflictiva que l'ingrés en un centre penitenciari. Les activitats acostumen a estar relacionades amb la naturalesa del delicte comès, ja que s'entén com una tasca de reparació dels danys causats. Aquestes mesures poden imposar-se a les persones d'una falta o delicte lleu o menys greu que hagin complert els 18 anys.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta