30 de maig del 2013

Jardí defensa que tota la Ribera d'Ebre ha de 'presumir' i beneficiar-se de la Reserva de la Biosfera

MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha afirmat que el conjunt de la comarca ha de tancar files i "presumir" de la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera, malgrat que n’hagin quedat al marge set municipis del nord de la Ribera d’Ebre. Així ho va defensar després de celebrar el ple ordinari del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre d'aquest dimecres, on va reconèixer que hi havia hagut un petit debat entorn la consecució del reconeixement per part del a Unesco. Jardí va dir que la comarca “no comparteix els criteris” que han fet que els municipis nuclears i més industrialitzats de la Ribera d’Ebre hagin quedat exclosos de la candidatura d'EbreBiosfera. Però va afegir-hi que ara allò que cal és aprofitar aquest segell, intentar treure’n el màxim profit, i deixar de banda possibles debats.

D’altra banda, el ple comarcal va aprovar per unanimitat una moció en què demana al Govern d’Aragó la retirada de la nova llei de llengües que inclou, entre altres mesures, el canvi de denominació del català que es parla a la Franja i que passarà a denominar-se ‘llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (LAPAO)’.

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també va acceptar la delegació de competències en la gestió dels residus sòlids urbans del municipi de Móra la Nova, en el marc del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les Comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, amb efectes a partir de l’1 de juny.

Via Canal 21 Ebre (CINTA BONET)
Imatge - Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta