29 de juliol del 2011

Detingut el tortosí que venia viatges falsos a Tailàndia


La policia d’Hongria deté el veí de Tortosa que hauria estafat 700.000 euros venent a un miler de persones viatges inexistents a Tailàndia ·

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest divendres que dilluns passat la policia d’Hongria va detenir el veí de Tortosa, de 42 anys, a qui acusen d’un delicte d’estafa, per haver venut a internet una sèrie de paquets de viatges fraudulents a Tailàndia. Segons la policia catalana, el nombre d’afectats podria superar les 1.000 persones, i el valor del frau, els 700.000 euros. El veí de Tortosa ha estat detingut a la frontera amb Romania al costat de la seua companya, una dona de nacionalitat tailandesa de 27 anys, qui també ha estat detinguda i acusada del mateix delicte d’estafa. Els Mossos d’Esquadra havien emès dues ordres europees de detenció i extradició dels dos sospitosos, que en el cas de Catalunya haurien estafat uns 80.000 euros a un total de 70 persones.

A finals del maig passat, la unitat central de Delictes Informàtics de la policia de la Generalitat va iniciar una investigació per un possible delicte d’estafa per internet, relacionat amb la venda de serveis i paquets de vacances a Tailàndia a través del web Sientetailandia.com. De fet, entre els afectats per l’estafa també hi ha gent de la resta de l’Estat espanyol: a banda dels Mossos, també van recollir denúncies de centenars d’afectats el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, l’Ertzaintza i la policia foral de Navarra. A través del web, els detinguts oferien viatges d’entre 13 i 16 dies a preus molt assequibles, així com la possibilitat de contractar vols a Tailàndia pel seu compte. A més, els presumptes estafadors es guanyaven la confiança de les víctimes facilitant al web els seus telèfons personals, on els podien contactar en qualsevol hora del dia. A banda, la dona detinguda, d’origen tailandès, també s’oferia com a guia turística, i això ajudava a reforçar la confiança de les víctimes.

El web Sientetailandia.com encara continua actiu a internet. Tanmateix, la portada de la pàgina mostra un missatge de disculpa que adverteix que les reserves es troben “inactives” fins al novembre del 2011.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta