27 de juny del 2013

Denuncien dos caçadors a Santa Bàrbara per capturar caderneres amb xarxes artesanals

SANTA BÀRBARA (Montsià).- El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de ha denunciat dos veïns dos veïns de Tarragona de 21 i 43 anys per capturar caderneres amb xarxes artesanals a la població de Santa Bàrbara. Els fets van succeir el passat 22 de juny a l'àrea privada de caça Cap de Moltó d'aquest municipi, quan els agents van detectar dues persones que podien estar manipulant una xarxa artesanal per capturar ocells. Després d'inspeccionar el terreny, van trobar una xarxa de llibre artesanal per a la captura de caderneres, quatre gàbies amb caderneres vives com a reclam i vuit ocells de diverses espècies capturats, que van ser retornats al seu medi natural pel Seprona. Els dos homes van ser denunciats davant el Departament d'Agricultura per diversos conceptes.

Segons la Guàrdia Civil, les espècies capturades, en cas de ser de qualitat, es podrien posar a la venda al mercat il·legal per un valor que rondaria els deu euros la unitat. En ser aus molt gregàries, en una jornada es poden capturar fins a 50 exemplars. Aquest tipus de captura d'ocells està permès a Catalunya sempre que s'obtingui una autorització, força bastant restrictiva i que requereix, entre d'altres elements, estar en possessió de targeta federativa, pertànyer a una societat cantora d'ocells, posseir llicència de caça tipus B sense arma, autorització nominal atorgada pels serveis d'Agricultura de la Generalitat i estar autoritzat pel titular del vedat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta