8 de juliol del 2013

Forestal Catalana presenta un ERO que posa en perill 32 llocs de treball al Camp i l'Ebre

HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- 32 dels 82 empleats de Forestal Catalana afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per aquesta empresa pública de la Generalitat treballen als centres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La companyia ha fet una proposta per mantenir 21 d'aquests 32 llocs de treball a partir d'un fons FEDER i traslladar les brigades fora dels parcs naturals, per fer treballs forestals a tot el territori. Hi ha 11 treballadors dels centres i colles d'Ulldemolins, Tarragona, Poblet, Montsant, el Delta de l'Ebre i els Ports que no empara el FEDER i que perdrien la feina.

Aquest dilluns, el comitè i l'empresa es tornen a reunir per tancar alguns dels acords que han negociat aquests dies, ja que divendres acaba el període de consulta de l'ERO. Després de plantejar un expedient que afectava 82 dels 274 treballadors, Forestal Catalana ha proposat una mesura de desafecció que evitaria l'acomiadament d'entre 34 a 44 d'aquests treballadors a tot Catalunya, a partir d'un fons europeu FEDER que servirà per pagar les nòmines.

I és que l'empresa assegura que ja no pot fer front als sous dels treballadors a causa dels impagaments, des de fa més d'un any, per part dels parcs naturals als que Forestal Catalana dóna servei. Aquest projecte FEDER, del qual de moment Forestal Catalana només té garantit un 50% dins un projecte de prevenció d'incendis i treballs forestals, evitaria 21 acomiadaments dels 32 inicials previstos a les comarques de Tarragona i l'Ebre. Segons les últimes dades del comitè d'empresa, els 11 acomiadats a la demarcació són treballadors del GEPIF - ADF d'Ulldemolins (2), de l'oficina de Tarragona-Terres de l'Ebre (1), de la seu del Paratge Natural de Poblet (2), de la seu i la brigada del Parc Natural de Montsant (3), del Centre de Recuperació de Fauna del Delta de l'Ebre (1) i de les brigades del Parc Natural dels Ports (2).

Pel que fa als treballadors que hauran d'executar el projecte FEDER, el comitè negocia que es fixin centres de treball -ja perdran els actuals amb la sortida dels parcs naturals-, i que es limitin els desplaçaments a un màxim de 70 quilòmetres. També s'ha acordat que el treballador es faci càrrec del desplaçament d'anada fins al nou lloc de treball i l'empresa del de tornada.

La presidenta del comitè, Maite Guil, ha celebrat que finalment es pugui salvar gairebé la meitat dels llocs de treball que preveia eliminar l'ERO inicialment. "Ja hem aconseguit molt perquè ens van plantejar 82 acomiadaments i amb unes condicions que eren molt dures", ha explicat. Guil ha destacat la voluntat de negociació dels responsables de Forestal Catalana. Per a la resta de treballadors que conservin la feina, també es negocia noves condicions laborals "assumibles", que puguin ajudar a l'empresa a garantir el manteniment dels actuals empleats, tenint en compte que amb el fons FEDER només es garanteix el pagament de les nòmines fins al desembre de 2014.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta